Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Frictional elégedett az Amnesia: The Dark Descent bevételeivel

A Penumbra és az Amnesia fejlesztői a digitális forgalmazásban látják a jövőt, s hamarosan újabb játékra számíthatunk tőlük.

2011.01.10. 16:51 | szerző: Retee | kategória: Játék

A Frictional Games neve a Penumbra: Black Plague és a tavaly megjelent Amnesia: The Dark Descent kapcsán lehet ismerős, hisz mindkét kalandjáték szép sikereket ért el - köszönhetően az erős történetnek és sajátos játékmenetnek. Az aprócska fejlesztőcsapatként induló Frictional pedig szép lassan megvetette a lábát a piacon, s jelenleg is arról beszélnek, hogy nagyon elégedettek utóbbi szoftverük fogyásával. Mert noha itt nem milliós nagyságrendről beszélhetünk, a 200 ezer darab eladott Amnesia példány igen szép számnak számít a kizárólag PC-re megjelenő, s minimális marketinges kiadással megtámogatott játék számára.
A Frictional tulajdonosa beszámolójában azt elárulta, hogy elképesztő lehetőségeket látnak a digitális terjesztésben, melynek forgalma napról-napra nagyobbra nő.
Teljesen nyugodtan mondhatom azt, hogy sokkal többet kerestünk az Amnesiaval, mint más független csapatok a játékaikkal. Ráadásul a kiadók kihagyásával jóval magasabb százalékhoz jutottunk hozzá - főképp a Steamen -, mint amit fordított esetben remélhettünk volna. Úgy látjuk, hogy a PC-s szoftverek digitális értékesítésének mértéke folyamatosan növekszik, és messze még a vége, így azt gondolom, hogy akik konzol exkluzív játékot terveznek, azoknak nem ártana átgondolniuk a döntésüket. Az biztos, hogy a Dark Descentnek köszönhetően (ami még mindig slágertermék a Steamen) összeszedtünk egy biztonságot nyújtó alaptőkét, amely segítségével egy újabb játék fejlesztését is finanszírozni tudjuk - írta Thomas Grip. ■

Amnesia: The Dark Descent
A legutóbbi Amnesia: The Dark Descent cikkek, hírek

hozzászólások (5)

Kopiati
Kopiati 2011.01.10. 17:01
Hát az indie fejlesztőknek ez a mód a jövő...
Skorpio90
Skorpio90 2011.01.10. 17:24
Ez érdekes, mert eleinte csak digitális formában lehetett megvenni a játékot, és a kiadást követő hónapban számoltak be arról, hogy nem fogy jól, ezért is kapható azóta dobozos formában. Mondjuk lehet, hogy a steam-es akciók miatt lett felkapott. Én is nemrég használtam először a digitális vásárlást a Mafia 2 személyében,a leárazásnak köszönhetően 3000 Ft-ért jutottam hozzá, pedig előnyben részesítem a dobozos verziókat.
Kopiati
Kopiati 2011.01.10. 17:33
Én doboz fetisiszta vagyok, de egyre több a steames-dobozos, tehát úgyis steamen lesz, meg néha jó akciókat lehet kifogni (ha baráti az árfolyam) meg egy-két játéknak igazi steam dlc dömpingje szokott lenni... (új total warok)
Dark Archon
Dark Archon 2011.01.11. 09:21
Nálunk (kelet-Európa és Oroszország). Nyugat-Európában és Amerikában azonban sosem jelent meg DVD-n. Gondolom az elmaradottság és a maradiság kombinációját használta ki a forgalmazó. Ha megnézed, itthon drágább is, mint Steam-en, tehát annyi történt, hogy valaki fantáziát látott benne, hogy DVD-re másolja. Ehhez a fejlesztőknek legfeljebb annyi köze lehetett, hogy "felőlem" és aláírta a papírokat.
Dark Archon
Dark Archon 2011.01.11. 09:27
Viszont örülök neki, hogy a bevételt visszaforgatják, s így remélhetőleg kapunk még hasonló játékokat.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.