Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

Data Loss Prevention 11: új, adatvesztés elleni védelem a Symantectől

2011.01.13. 12:26 | szerző: Sajtóközlemény | kategória: Sajtóközlemény

A Symantec bemutatta legújabb adatvesztés elleni megoldását, a DLP 11-et, amely a vállalatok legértékesebb információjának a szellemi tulajdonnak védelmét biztosítja.
Növekvő adatmennyiség, növekvő kockázatok
A növekvő adatmennyiség védelme és tárolása egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatoknak. A problémát megnehezíti, hogy a vállalat által már nem használt információk mellett olyan szenzitív adatok is helyet kapnak, melyek a cégek szellemi tulajdonát képezik. A rendezetlen tárolás kevésbé biztonságos, ezért az ilyen formán tárolt adatok jobban ki vannak szolgáltatva a külső és belső fenyegetettségeknek. Ahogy a Hydraq vírus esetén is kiderült, a célzott vírusok fokozott fenyegetettsége miatt a vállalatok szellemi tulajdonát képező adatok sérülékenyebbek mint valaha.
Könnyebb azonosíthatóság a Vector Machine Learning technológiával
A megfelelő védelmi stratégia felállítása előtt a szervezeteknek először azonosítania kell a szenzitív adatokat. Az adatvesztés megelőzésére két jól ismert technikát alkalmaznak az IT szakemberek: az ujjlenyomat és a leírásos technikát. Az ujjlenyomattal történő védelem esetén az összegyűjtött dokumentumokat egy egyedi jellel védik, míg az adatok leírásánál titkos kulcsszavakat adnak meg az információ biztonságos előhívásához.
Az ujjlenyomat-védelem azonban gyakran jelent problémát, ha az adatok fizikai térben elszórva vannak jelen, az adatok leírását pedig megnehezíthetik a vállalati előírások, így ez a megoldás túlságosan időigényessé válik és nem nyújt akkora biztonságot mint az ujjlenyomat technológia.
A Symantec Vector Machine Learning innovatív technológiája ötvözi az említett két módszert és hatékonyan megkülönbözteti a szenzitív adatokat a nem szenzitív adatoktól, így nincs szükség ujjlenyomatra és kulcsszavakra sem.
„A DLP 11 megoldásunkkal az információ védelemért felelős IT szakértők munkáját szeretnénk megkönnyíteni, hogy hatékonyabban tudják védeni a szervezetek szenzitív adatait. Ügyfeleink igényei közül az adatok pontos felderítése és a kockázatszint felmérése kapta a legnagyobb prioritást a DLP 11 megtervezésekor. Vector Machine Learning és Data Insight technológiánk ezekre az igényekre nyújt megoldást.” –mondta Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke.
Data Insight technológiával könnyebb az adatok biztonságos rögzítése
A Symantec Data Insight adatvesztést megelőző szolgáltatása érzékeli, hogy az adatok hol vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. A kockázat-értékelő funkció segítségével a mappákat hozzáférhetőség és érzékenység szerint kategorizálja. Amint a közös megosztókon tárolt adatok kockázatnak vannak kitéve, az adatgazdák emailben kapnak tájékoztatást.
Fokozott védelem a végpontokon
A DLP 11-nek köszönhetően a vállalatok széleskörben használhatnak különböző alkalmazásokat és tárolóeszközöket, végpontrendszerük védettséget fog élvezni. Az Application File Access Control megoldás segítségével a felhasználók bizonsággal használhatnak olyan alkalmazásokat, mint az iTunes, Skype vagy a WebEx. A DLP 11 Trusted Devices megoldása pedig biztosítja, hogy az érzékeny adatokat kizárólag a vállalat által engedélyezett eszközökre lehessen átmásolni, melyeket folyamatosan nyomon is tud követni. ■

Forrás: Symantec/LEWIS PR

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.