Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kinect - jön a PC-s támogatás?

A Microsoft néhány hónapon belül hivatalosan is bejelentheti a Kinect PC-s támogatását.

2011.01.17. 16:38 | szerző: Retee | kategória: Játék

A Microsoft egy ideje már nem tagadja, hogy a PC is Kinect támogatást kaphat, most pedig úgy tűnik, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik az újdonságot. Mindez azért érdekes, mert a Kinect megjelenésekor még szó sem volt ilyen tervről, ám miután a mozgásérzékelőt a fél internet megbabrálta, s több Youtube videó is megjelent a PC-s használatáról, már Steve Ballmer is azt nyilatkozta, hogy nem vetik el a hivatalos támogatás ötletét. A Microsoft vezér most pedig egy CES 11-es interjúban ígérte meg a támogatást, s azt is, hogy néhány hónapon belül - a megfelelő időben - bejelentik a részleteket. A WinRumours értesülése szerint ráadásul MS-ék már jó ideje foglalkoznak az üggyel és jelenleg is a PC-s SDK-n (software development kit), illetve a Windows kompatibilitáshoz szükséges drivereken dolgoznak. ■

hozzászólások (4)

balays82
balays82 2011.01.17. 16:53
Azért arra kíváncsi leszek, PC-n mekkora sikert fog aratni a Kinect. Azt gondolom, hogy a normális kihasználáshoz nem árt egy méretes LCD tv, ami bár megoldható PC-vel is, de szerintem a többség még mindig monitort használ. A másik dolog, hogy a helyigény is jóval nagyobb az ilyen mozgásérzékelős játékok esetében, monitor előtt görnyedve megint csak nem az igazi.
Persze lehet, hogy ügyes programozók egészen más irányban viszik majd tovább a Kinectben rejlő lehetőségeket (ahogyan erre már most is van példa), és elsősorban nem is a konzolon megszokott sport és családi/party játékok jelennek majd meg PC-re.
Corvus5
Corvus5 2011.01.17. 17:10
+1
Kalwa
Kalwa 2011.01.19. 18:37
Mivel én soha nem voltam nagy konzolos, ezért nem igazán hajlottam afelé, hogy beruházzak egy XBOX-ba csak a Kinect miatt, tehát ezt a kezdeményezést kifejezetten jó ötletnek tartom. A számítógépem, ami hozzáteszem, hogy megvan már pár éves, nálam például össze van kötve a 82cm-es LCD televízióval. Tehát, ha kijön a Kinecthez a PC támogatás, és tényleg játszható játékok jelennek meg hozzá, akkor én szinte biztos, hogy befogok ruházni egybe.
rootshaper
rootshaper 2011.01.19. 20:02
úgy ám, nekem is ez a tervem. de megvárom amég az ASUS cucca is megjelenik meg a Kinect is pécére, aztán összevetve meglátjuk majd melyiket éri meg jobban megvenni. :)

amúgy nagyon remélem, hogy a lagon javítani fognak mert ha azt úgy hagyják nem lesz hosszú életű a PC-sek körében.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.