Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Fallout - vihar közeleg

Az Interplay kész visszaperelni a Fallout jogokat, ha a Bethesda keresztbe tesz a Fallout MMO előtt - interjúban üzengetett egymásnak a két kiadó.

2011.01.21. 14:52 | szerző: Retee | kategória: Játék

Tavaly már említést tettünk róla, hogy némi zavar támadt a Fallout jogok körül, mivel elvileg az Interplay azzal a kitétellel adta el a licenceket a Bethesda csapatnak, hogy az online jogok náluk maradnak. Épp ezért az Interplay - az eredeti alkotók jó részét bevonva a munkába - már fejleszti a Fallout MMO-t, ami viszont nem igazán tetszik az új tulajdonosnak. A vita mostanra mélyült el, hiszen a a két cég üzengetni kezdett egymásnak, sőt a korábbi részeket kiadó Interplay azzal fenyegette meg a Bethesdat, hogy visszavesznek minden jogot: "a szerződés egyértelmű, mi bizonyos pénzösszegért és az MMO jogokat magunknál tartva eladtuk a Falloutot. Ezzel szemben a Bethesda próbálja megakadályozni, hogy kiadhassuk az online változatot. Így tehát szerződésszegést követnek el, aminek az lesz a következménye, hogy a bíróság előtt követeljük vissza a jogokat. Az eredeti megállapodás ugyanis csak három részről és a hozzájuk tartozó digitális kiegészítésekről szólt. És ha kell, mi készítjük el a Fallout 6-ot" - nyilatkozta Eric Caen, az Interplay igazgatója a Eurogamernek, aki azt is elmondta, hogy az MMO fejlesztése jól halad, ám az ügy miatt egyelőre nem mutatják be a játékot a közönségnek. Ebben közrejátszhat az is, hogy elviekben csak a név marad a kiadónál, az apokaliptikus világ jellegzetes karakterei, a fegyverek kinézete stb. viszont nem.
De nem sokáig késlekedett a Bethesda sem a válasszal, ahol úgy tűnik, hogy hajlandóak akár bíróságra is vinni az ügyet: "Nem igaz. Az MMO jog a miénk és nem az Interplay-é. Minden a miénk, ami a Fallout címhez tartozik" - válaszolt az Interplay kijelentéseire a VG247 rövid interjújában a Bethesda menedzsere.
Így tehát egyre valószínűbb, hogy per lesz a jogvitából, amely azért is érdekes, mert 2010-ben, mikor először lebbent fel a Fallout MMO ötlete, a Bethesda már a tárgyalóterem felé indult, ám végül visszavonta keresetét. ■

hozzászólások (16)

somesz83
somesz83 2011.01.24. 15:27
Bánja a tököm mit pereskednek, csak maradjon a színvonal. Nekem a Fallout 3-mal sem a New Vegas-szal sem volt gondom. Mi több, a Fallout 3 jobban megfogott hangulatilag, a Vegas viszont jobban emlékeztetett az ősökre. Ezért nagyszerű mind.

Viszont a bétakulcsom ne barmolják el!!!:-D
-T0ng-
-T0ng- 2011.01.24. 15:52
Annak idején, mikor az első infók napvilágot láttak a Fallout 3-ról én nagyon kételkedtem a programban. Egyenesen szentségsértésnek tartottam pl.: az izometrikus nézet és a körökre osztás lecserélés, arról nem is beszélve, hogy a V.A.T.S. rendszert is értelmetlennek találtam.

Ma már másképp látom a dolgot. Nem viccelek, ha azt mondom, hogy a Fallout 3-ban bővel 100 óra játékidő felett jártam már, és ez csakis az atmoszférának köszönhető. A legnagyobb öröm az volt számomra, mikor Megatonból kiléptem karakteremmel, kijelöltem egy irányt és nekivágtam a végtelenségnek. Éjszakára biztos szálláshelyet kerestem magamnak, napközben elhagyott boltok polcait guberáltam stb. és el tudtam úgy játszani a játékkal, hogy nem hogy a fő küldetésszálhoz, de még a mellékküldetésekhez sem nyúltam hozzá.

Amit a Bethesda művel az sajnos játék a tűzzel, az más kérdés, hogy a cég egy egész franchise-t vett meg, egy konkrét termék nevet, így elvileg a Fallout MMO is őket illeti, ha lemondtak a készítéséről, ha nem...

Én csak remélem, hogy a Fallout nem kerül vissza az Interplay-hez. Lara néninek is jobbat tett, hogy elvették az eredeti készítőktől.
somesz83
somesz83 2011.01.24. 17:09
Úgy látom sokunkat elvarázsolt az az atmoszféra, amit az F3 adott. Bevallom sokkal jobban, mint a Vegas.:-) Én magától az MMO műfajtól tartok, bár ha olyan DDO szinten lesz, s nem síkhülye WoW szinten, akkor adok neki egy esélyt. Hangulatot persze elég nehéz lesz varázsolniuk.

Asztali d20-ra optimalizált Fallout is volt, csak nem jöhetett ki azon a néven meg több zűr is volt körülötte, így eltűnt a süllyesztőben. Sőt, Christopher Taylor (nem tudom ő most hol dolgozik) még táblás taktikai játékot is tervezett a Fallout: Tactics mellé.
Retee
Retee 2011.01.24. 17:21
>Christopher Taylor (nem tudom ő most hol dolgozik)

Ugyanott. Ő a vezető dizájnere az MMO-nak. Talán azért is érdekes ez a projekt - bár engem kevésbé érdekelnek az MMO-k -, mert több régi Falloutos arc is dolgozik rajta.
-T0ng-
-T0ng- 2011.01.24. 20:06
Hm...Az MMO gondolatával nekem nincs bajom, mert én látok benne potenciált. A probléma nekem ott van, hogy bár az Interplay szeretné jegyezni az MMO-t, az az Interplay ami régen szépeket-jókat alkotott ma már egy porhüvely, és az MMO amit fejlesztenek, kivülről sem tükröz olyan atmoszférát és látványt, mint amit a Fallout 3 után várnánk:S
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.