Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Activision 2010-es pénzügyi jelentés – megszűnik a Guitar Hero sorozat

Leállították a True Crime: Hong Kong fejlesztését is.

2011.02.10. 10:04 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az Activision közzétette 2010-es évre – és a decemberben zárult negyedévre – vonatkozó üzleti eredményeit, amelyben sok érdekes információ látott napvilágot. Kezdjük a szárazabb adatokkal, a végére hagyva a játékokkal kapcsolatos infókat!
A 2010-es naptári évben 4,45 milliárd dolláros nettó bevételt ért el a cég, amely kis növekedést jelent az előző évi 4,28 milliárdhoz képest. Az utolsó negyedévet nézve kisebb visszaesés volt a korábbi esztendőhöz képest: 1,56 milliárdról 1,43 milliárdra esett a bevétel. A digitális csatornákon történő értékesítések viszont 40%-os emelkedést mutattak az utolsó negyedévben (ebbe tartoznak például a Call of Duty DLC-k, no meg persze a World of Warcraft havidíjak is). A sokak által "kedvelt" Bobby Kotick, az Activision ügyvezetője kifejtette, hogy két jelentős franchise-ban jelent meg egy-egy kiemelkedően sikeres játékuk 2010-ben: a Call of Duty: Black Ops és a World of Warcraft: Cataclysm. A Call of Duty: Black Ops novemberi megjelenése óta a játékosok napi átlag 52 percet töltöttek online játékkal, ami megközelíti a Facebookon töltött napi 55 percet, és február 2-áig 27 millió gamer játszott valamelyik Call of Duty játékkal online, összesen több mint 2 milliárd órát töltve el a játékban. A World of Warcrafttal kapcsolatosan a jelentésből kiderül, hogy tavaly év végén 12 millió feletti előfizetővel rendelkezett a játék, a Cataclysm kiegészítőből pedig az első hónap során 4,7 millió példány felett fogyott (ebből 3,3 millió az első 24 órában).
A kiadó többi termékei terén azonban már nem voltak ennyire fényesek a számadatok, amelyek eredményeként úgy döntöttek az Activision vezetői, hogy megszüntet néhány szériát. A zenei ritmusjátékok piacának hanyatlása eredményeként az egyik érintett a Guitar Hero sorozat lesz, idén nem fejlesztenek új részt. Emellett leállították a True Crime: Hong Kong munkálatait is. Az MCV hírei szerint az utóbbi oka, hogy a sandbox típusú játék nem állta volna meg a helyét az erős konkurencia mellet. Ezen kívül arról is beszámoltak, hogy a fentiek mellett nem lesz folytatása a DJ Hero és Tony Hawk sorozatoknak se. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.