25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Activision 2010-es pénzügyi jelentés – megszűnik a Guitar Hero sorozat

Leállították a True Crime: Hong Kong fejlesztését is.

Írta: Dino

Az Activision közzétette 2010-es évre – és a decemberben zárult negyedévre – vonatkozó üzleti eredményeit, amelyben sok érdekes információ látott napvilágot. Kezdjük a szárazabb adatokkal, a végére hagyva a játékokkal kapcsolatos infókat!
A 2010-es naptári évben 4,45 milliárd dolláros nettó bevételt ért el a cég, amely kis növekedést jelent az előző évi 4,28 milliárdhoz képest. Az utolsó negyedévet nézve kisebb visszaesés volt a korábbi esztendőhöz képest: 1,56 milliárdról 1,43 milliárdra esett a bevétel. A digitális csatornákon történő értékesítések viszont 40%-os emelkedést mutattak az utolsó negyedévben (ebbe tartoznak például a Call of Duty DLC-k, no meg persze a World of Warcraft havidíjak is). A sokak által "kedvelt" Bobby Kotick, az Activision ügyvezetője kifejtette, hogy két jelentős franchise-ban jelent meg egy-egy kiemelkedően sikeres játékuk 2010-ben: a Call of Duty: Black Ops és a World of Warcraft: Cataclysm. A Call of Duty: Black Ops novemberi megjelenése óta a játékosok napi átlag 52 percet töltöttek online játékkal, ami megközelíti a Facebookon töltött napi 55 percet, és február 2-áig 27 millió gamer játszott valamelyik Call of Duty játékkal online, összesen több mint 2 milliárd órát töltve el a játékban. A World of Warcrafttal kapcsolatosan a jelentésből kiderül, hogy tavaly év végén 12 millió feletti előfizetővel rendelkezett a játék, a Cataclysm kiegészítőből pedig az első hónap során 4,7 millió példány felett fogyott (ebből 3,3 millió az első 24 órában).
A kiadó többi termékei terén azonban már nem voltak ennyire fényesek a számadatok, amelyek eredményeként úgy döntöttek az Activision vezetői, hogy megszüntet néhány szériát. A zenei ritmusjátékok piacának hanyatlása eredményeként az egyik érintett a Guitar Hero sorozat lesz, idén nem fejlesztenek új részt. Emellett leállították a True Crime: Hong Kong munkálatait is. Az MCV hírei szerint az utóbbi oka, hogy a sandbox típusú játék nem állta volna meg a helyét az erős konkurencia mellet. Ezen kívül arról is beszámoltak, hogy a fentiek mellett nem lesz folytatása a DJ Hero és Tony Hawk sorozatoknak se.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!