Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Az Activision felvásárolja a Take Two-t?

A pletykák szerint nem volt véletlen a nagytakarítás az Activisionnél: várják a Take Two-t.

2011.02.12. 15:23 | szerző: Playbahnosh | kategória: Üzleti

Nemrégiben erős susmogás indult útjára az Activision háza táján, miszerint a kiadóóriás szemet vetett az egyik konkurens cégre, amely nem más, mint a Take Two. Korábban már hírt adtunk róla, hogy az Activision kipulcolta a spájzot, megszüntetve a Guitar Hero, a DJ Hero és a Tony Hawk sorozatokat, ezen kívül a True Crime: Hong Kong projektet is kivágták a kukába. Mindezt annak ellenére, hogy növekvő bevételekkel zárta a tavalyi évet a kiadó. Most viszont halvány fény gyúlt az alagút végén, ugyanis a szárnyra kelt hírek szerint a kiadó a nagytakarítással csak helyet csinált az új neveknek a gyűjteményében.
"Nagyon erősek a pletykák a legfelsőbb vezetés körében a globális piacon", nyilatkozta egy céges belső forrás, "egyelőre ezek nem többek, mint pletykák. Persze az Activison e heti bejelentését követően mindenki azt figyeli mi lesz a következő lépésük, azért kettőt meg kettőt mindenki össsze tud adni..."
Bizonyos források szerint a True Crime: Hong Kong projektet is azért szüntették meg, mert a GTA franchise házon belüli konkurenciája lenne, a többi megszüntett sorozat pedig nem illene bele az Activision jelenlegi profiljába. Ezen kívül a Take Two háza táján is átszervezések voltak a felső vezetés körében és a részvénypiacon is, amit leginkább adás-vétel előtt szoktak megcsinálni. Persze még semmi sem biztos, de azért erre érdemes lesz odafigyelni. ■

hozzászólások (5)

balays82
balays82 2011.02.12. 15:54
Nagyon remélem, hogy ez nem igaz, vagy pedig ugyanúgy nem jön össze nekik a felvásárlás, ahogyan az EA-nek sem néhány éve. Szerintem szükség lenne minél több független kiadóra, nem csak az EA és az Activision körül kell forognia mindennek. Ott van még ugyan a Ubisoft is, de az egyik legnagyobb részvényesük pont az EA.
Ráadásul nemrég éppen azt mondta a Take Two egyik fejese, hogy nem akarnak az Activisionhoz hasonló üzletpolitikát folytatni, ehhez képest a felvásárlás híre elég meglepő. Látva, hogy az Activision milyen könnyű szívvel kaszál el készülő játékokat, illetve, hogy a Take Two kezében mennyi jó, de nem feltétlenül 10 milliós eladásokat produkáló cím van (pl. Bioshock, Borderlands), illetve maga a 2K Games és a Rockstar is, én egy kicsit félek ettől a lépéstől. Megjegyzem a Duke Nukem Forever is hozzájuk tartozik, úgyhogy lehet félni, hogy Kotick úr majd törölteti azt is.:-):-|
ShuleyvA
ShuleyvA 2011.02.13. 09:51
Biztos lesz az a pénz, amiért...
speedy249
speedy249 2011.02.13. 10:05
Remélem hogy ez nem fog megtörténni de az igaz hogy pénz beszél kutya ugat.Egyébként erre a hírre az EA nem reagált?
Zomil
Zomil 2011.02.14. 01:04
Mit nem adnék azért, ha az Activision csödbe menne :)
EnforcerHUN
EnforcerHUN 2011.02.14. 23:42
Most hogy Blizzard mellette van, nem hiszem hogy bármikor megtörténik:-(
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.