Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megjelent a Norton 360 5.0-s verziója

Továbbfejlesztett funkciókkal érkezett meg az otthoni felhasználóknak szánt csomag.

2011.03.03. 15:18 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Négy évvel ezelőtt indította útjára az otthoni felhasználókat megcélzó Norton 360 védelmi programcsomagot a Symantec. A beállításokat minimalizáló, így egyszerű használatot biztosító, de ugyanakkor a számítógép részére teljes körű védelmet nyújtó szoftver egyik oldalról mindig megkapja a fél évvel korábban megjelent Norton Internet Security fontosabb újításait, másrészt viszont további fejlesztések is történnek rajta.
A napokban jelent meg a legújabb, 5.0 verziószámot viselő változat. Ebben megtalálható a továbbfejlesztett, hírnéven alapuló Insight technológia, amely a kártékony programokat ismeri fel és blokkolja, a SONAR 3 viselkedésalapú védelem, amely folyamatosan figyeli a számítógépen futó alkalmazásokat, valamint a Norton Power Eraser és Norton Bootable Recovery Tool eszközök, amelyek fertőzött számítógépek bootolását segítik. Megjelent a NIS 2011-ben már megismert Performance Alert funkció, amely egyes folyamatok kritikus erőforrás-használatakor dob fel figyelmeztető ablakot. Gyorsítottak a backup megoldáson, a mentés 18 százalékkal, a visszaállítás pedig 10 százalékkal lett sebesebb az előző verzióhoz képest. Tovább finomítottak a Norton Control Centeren, amely átláthatóan foglalja össze a beállítási lehetőségeket és információkat. Alul itt is már egy fenyegetettségi világtérkép látható, és innen érhető el a Norton Cybercrime Index is, amely az aktuális online fenyegetettségi szintről tájékoztatja a felhasználókat és ad információkat ezek megelőzésére vonatkozóan (a fenti linken nem Norton felhasználók is hozzáférhetnek ehhez).
A folyamatosan növekvő népszerűségű Facebook közösségi site-on is egyre több próbálkozás van mindenféle támadásra, így ehhez kapcsolódóan is megjelent egy újítás: a Safe Web applikáció falunk tartalmát scanneli végig, veszélyes linkek után kutatva.
A Norton 360 5.0 három számítógépre telepíthető, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 17592 Ft, ez egy évig biztosítja a frissítéseket, és 2 GB online tárterületet is kapunk erre az időre backup célra. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.