Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Messze még a Playstation 4

"Túl korai még az új konzolgenerációról beszélni" - Sony

2011.03.16. 14:15 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony szerint még túl korai arról beszélni, vajon milyen technológiákat használ majd fel a Playstation 4, de az online szolgáltatások kiemelt szerepet játszanak a cég jövőbeni terveiben. Ray Maguire, a Sony Computer Entertainment Egyesült Királyságbeli régiójának vezetője a Guardian kérdésére elmondta, a Playstation 3 még csupán pályájának felénél jár.
"A helyzet most is ugyanaz, mint volt a Playstation 1, 2 és 3 esetében. Figyelembe véve, hogy mennyibe kerül manapság egy új platform fejlesztése és piaci bevezetése, muszáj hosszú életpályát tervezni a konzoloknak. A 1995-ben útjára indított első generációs Playstation tíz éves életpályát futott be, melyből hét év volt az aktív korszak. Mikor egy új platform fejlesztésébe fogunk, gyakran még nem áll rendelkezésünkre az a technológia, ami lehetővé tenné, hogy gyorsabb, kisebb konzolt tervezzünk és megfelelően kezelni tudjuk annak hőtermelését és energia szükségleteit."
Maguire továbbá rámutatott, hogy a külső fejlesztők még csak most kezdik felfedezni, milyen potenciál is rejlik a Playstation 3-ban, pedig az már négy éve a piacon van.
"A Playstation 3 a tipikus példa - magunknak kellett a saját terveink alapján kifejlesztenünk. Ezt követte egy tanulási időszak, hogyan is kellene használnunk ezt a technológiát, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki belőle. A konzol piacra kerülése után megjelent egy-két igazán fantasztikus játék, majd egy sor olyan, mely nem tudta kiaknázni az erejét, mert túl bonyolult kezelni azt.
Ma már úgy látjuk, hogy kezdik kihasználni a Playstation 3 erejét, remek grafikájú játékok jelennek meg, ami a többi kiadónak is jó, hisz így ők is több profitra tesznek szert e játékok révén.

Hogy hogyan folytatjuk ezután, az egy érdekes kérdés. Nagyon érdekelnek minket az online szolgáltatások, komoly részét képezik a jövőbeni terveinknek. De még nagyon korai lenne megmondani, milyen technológiákkal fogunk dolgozni, hiszen a Playstation 3 élettartamának is csupán a feléig értünk el, még sok-sok évig kívánunk vele foglalkozni."

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.