Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hétvégi programajánló: XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Negyven országból érkeznek a kiállítók és alkotók.

2011.04.14. 20:00 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Idén immár 18. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek április 14-17. között a Millenáris ad otthont. Az eddigi években hagyománnyá vált, hogy mindig egy-egy országot hívnak meg díszvendégnek. Ez évben hazánk uniós elnökségének tiszteletére a szervezők úgy döntöttek, hogy az Európai Unió 27 tagországát hívják meg, akik a kortárs irodalmi könyvkiadásból válogatnak a közös standon. A program rendkívül sokszínű lesz: kulturális és irodalmi programok, író-olvasó találkozók, beszélgetések, felolvasások, dedikálások várnak a látogatókra. Emellett külön gyerekrészleg is lesz Gyermek(b)irodalom néven, játszóházzal, meseprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal.
A sok neves alkotó közül idén a világhírű svéd író, Per Olov Enquist veszi majd át a díszvendég-írónak járó Budapest Nagydíjat, Esterházy Péter laudációja után Tarlós István főpolgármester úrtól. Enquistet is új kiadással köszöntik Budapesten, Kúnos László fordításában az Európa Könyvkiadó a fesztiválra időzítve adja ki Egy másik élet c. önéletrajzi regényét.
A vasárnapig tartó Könyvfesztivál részletes programja a www.bookfestival.hu weboldalon tekinthető meg. A belépődíj 500 Ft, mely a helyszínen levásárolható. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.