Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

50 millió eladott Playstation 3

A Sony konzolja átlépte a bűvös 50 milliós határt, a Move 8 milliónál tart.

2011.04.18. 10:11 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony a múlt hét végén kiadott egy hivatalos közleményt, melyben a Playstation 3-t érintő számadatok szerepeltek. Impozáns adatok láttak napvilágot, melyek azt mutatják, hogy a Playstation 3, a különböző kiegészítői és persze a játékok még mindig óriási népszerűségnek örvendenek.
A Playstation 3 eladásai a március végi elemzések szerint átlépték a bűvös 50 milliós darabszámot. A konzol legújabb mozgásérzékelős kontrollere, a Move is szépen teljesít, jelenleg 8 millió eladásnál jár.
A konzol 2006-os megjelenésével egy időben a Sony elindított a Playstation Network szolgáltatást is, melynek azóta közel 75 millió regisztrált felhasználója van.
A folyamatos firmware frissítéseknek köszönhetően a konzol a kezdetekhez képest számos új funkcióval bővült, ezek közül az egyik legújabb és legimpozánsabb a sztereoszkópikus 3D támogatás, mely egy megfelelő TV-n igazi 3D-s élményt kínál immár 89 játék esetében.
A Move sem szűkölködik ezen a téren, a megjelenés óta 155 játék jelent meg, ami a mozgásérzékelős technológiát támogatja.
A Sony egy másik érdekes adatot is közzé tett, miszerint a különböző partnercégek és fejlesztő csapatok 2010 decemberéig 2128 játékot adtak ki a Playstation 3-ra, melyekből 480 millió példány fogyott. ■

hozzászólások (5)

rootshaper
rootshaper 2011.04.18. 11:48
50millió eladott gépre 75millió regisztrált felhasználó? ez hogy működik?
GeryG
GeryG 2011.04.18. 12:08
Ezen én is filóztam, de végülis egy gépet nem csak egy felhasználó használhat! :)
balays82
balays82 2011.04.18. 12:43
Halkan mondom, de abból kiindulva, hogy nekem is 3 regisztrációm van a különböző tartalmú Playstation Store-ok miatt (UK, USA, Hong Kong, és elvileg még egy japán sem ártana), nem tűnik túlzásnak ez a különbség. Elég érdekesen működik a Sony rendszere, egy magyar regisztráció például nagyjából semmit nem ér a store hiánya miatt. Hozzáteszem, hogy elvileg ez nem szabályos, de úgy tűnik, a szemet hunynak felette, mivel összességében ezek a kamu regisztrációk is növelik a bevételt.
rootshaper
rootshaper 2011.04.18. 12:46
érdekes. bárcsak Steam-re is lehetne regelni több accot ilyen módon, hogy amerikai régióba kerüljünk mondjuk. SityiSXT kolega épp pár napja mutatta nekem, hogy micsoda (akár 50%-os!) különbségek vannak az eurós és a dolláros árak között (persze forintra átszámolva).
balays82
balays82 2011.04.18. 12:51
A PS3 esetében ezt azért lehet könnyen megjátszani, mert a megadott lakcím alapján sorolja be felhasználót egy adott régióba, ez pedig nyilván könnyen kijátszható. Hozzáteszem, ott az árfolyamok közötti különbséget is figyelembe veszik, én legalábbis eddig azt tapasztaltam, hogy ugyanaz a tartalom kevesebb fontba kerül, mint dollárba.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.