Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Samsung - hordozható HDD család

Új HDD családot mutatott be a Samsung

2011.04.19. 15:15 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Új, szupergyors, hordozható merevlemezeket mutatott be a Samsung, melyek már az USB 3.0 szabványt használják, ezzel lehetővé téve a villámgyors adatátvitelt. Számszerűen ez 5 Gbit/s-os adatátviteli sebességet jelent, mely pont a tízszerese a 2.0 szabványénak. Ez azt jelenti, hogy egy 25 GB méretű fullHD filmet akár 4 perc alatt másolhatunk a merevlemezre. Természetesen az eszközök visszafele kompatibilisek a 2.0 szabvánnyal is.
Az új család tagjai a belépő szintű M2 Portable és a prémium C2 Portable 3.0. A leginkább abroszra hasonlító, hullámos, matt bevonatok védenek a karcok és az ujjlenyomatok ellen, valamint az új termékcsalád kényelmes fogást biztosító, lekerekített formában érkezik. Ezek maximális mérete 1 terabyte.
A Samsung még egy M3-as jelzésű asztali állomást is tartogat a számunkra, mely a hordozható verziókhoz passzoló kivitelben kerül forgalomba. Keskeny kialakításából adódóan kevesebb helyet foglal, mint általában ezek a merevlemezek. Ez a keskeny kialakítás azonban nem megy a tárhelye rovására, ugyanis az M3-as HDD-k 1, 1,5, valamint 2 terabyte-os változatban kerülnek forgalomba.
Az újdonságok a második negyedévben landolhatnak a magyar boltok polcain, az M2-es sorozat várhatóan április közepétől, a C2 és az M3 pedig júniustól lesz kapható nálunk. Az ajánlott végfelhasználói árak természetesen mérettől és csatolófelülettől függően 22900 Ft és 25900 Ft között helyezkednek majd el. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.