Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS - Radeon kártyacsalád

Új Radeon kártyacsaládot mutatott be a tajvani cég.

2011.04.20. 13:53 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Új Radeon kártyacsaládot mutatott be az ASUS, amely öt tagból áll. Ezek a HD 6670, HD 6570 és HD 6450 alapokra épülnek, melyeket az ASUS megdobott egyedi hűtéssel is. Ráadásul a HD 6450 kártyák teljesen hangtalan, passzív hűtéssel landolnak a boltokban.
Lássuk őket akkor szépen, sorban. A HD 6450 szériából rögtön kettőt is kapunk, az egyik kártya fedélzetén 1 GB DDR3-as memória foglal helyet, míg a másikon 512 MB DDR3. A grafikus mag órajele megegyezik, 625 MHz-en ketyeg, a memóriák pedig az 1 GB-os esetében 600 MHz-en, az 512-es kártyánál pedig 550 MHz-en dolgoznak. Találhatunk a kártyákon még egy D-Sub, egy Dual-link DVI és egy HDMI kimenetet is. Az újdonság alacsony profilú hátlappal kerül forgalomba.
A HD 6570-es kártya csak egy verzióban kerül a boltokba, melynek magja 650 MHz-en ketyeg, 1 GB DDR3-as memóriát hordoz a hátán, amely 900 MHz-en teszi a dolgát. Természetesen a D-Sub, a Dual-link DVI és a HDMI port is ugyan úgy megtalálható a hátlapján, mint kisebb testvéreinél, és ez a kártya is alacsony profilú hátlappal érkezik.
Végül, de nem utolsó sorban a HD 6670 alapokon nyugvó újdonságból is kettőt készítettek az ASUS mérnökei. A kisebbik kártya magja 800 MHz-en dolgozik, melyhez 1 GB DDR3-as memória jár és a modulok 1000 MHz-en ketyegnek. A nagyobbik is 1 GB fedélzeti memóriával érkezik, azonban erre már DDR5-öt pakolt a gyártó, melyek szintén 1000 MHz-en teszik a dolgukat, viszont a mag órajele itt már 810 MHz lett. Mindkét kártya rendelkezik a szokásos D-Sub, Dual-link DVI és HDMI portokkal is.
Az összes kártya maximális felbontása 2560*1600 pixel, és természetesen mindegyik DirectX 11 támogatással bír. Az újdonságok hamarosan kaphatóak lesznek, eddig az ASUS nem tett közzé ajánlott végfelhasználói árakat. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.