Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Napok óta nem elérhető a Playstation Network

Hacker-támadás miatt leállította online szolgáltatását a Sony.

2011.04.23. 22:02 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony péntek délután a Playstation blogon hivatalos közleményben tudatta, hogy külső forrásból származó támadás miatt április 20-án leállította a Playstation Network szolgáltatást. A probléma kivizsgálása és orvoslása idejére nem indítják újra a szervereket. Patrick Seybold, a Sony kommunikációs igazgatója a következőképp reagált a történtekre:
"Külső támadás érte a Playstation Network és Qriocity szolgáltatásunkat. A kivizsgálás idejére és, hogy biztosítani tudjuk az online szolgáltatásaink jövőbeni zavartalan és biztonságos működését, április 20-án, szerdán leállítottuk mindkét rendszert. Továbbra is a felhasználóink és partnereink minőségi szórakoztatása a legfontosabb célunk. Mindent megteszünk, hogy mihamarabb megoldjuk ezt a helyzetet, de addig is köszönjük a megértéseteket. Folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket, amint lesznek új információink."
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Playstation tulajdonosok mikor jelentkezhetnek be újra a Playstation Networkre, de a helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Sony mérnökei nem láttak egyelőre más megoldást, mint a szerverek leállítását. Fontos megjegyezni azt is, hogy a két szolgáltatás több millió felhasználó személyes adatait tárolja, beleértve belépési kódokat és hitelkártya információkat, így érthető a Sony óvatossága a helyzettel kapcsolatban.
Sokan a rendszer leállása után azonnal arra a hackercsapatra kezdtek gyanakodni, amely néhány héttel ezelőtt egy videóban jelezte, hamarosan komoly támadást indít a Sony ellen. Az Anonymus nevű csapat azonban elzárkózott az esettől, mondván, ez most nem az ő művük.
"Az AnonOpsnak semmi köze nincs ehhez az incidenshez, így nem vállalja a felelőséget azért, ami történt."

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.