Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Közösen fejleszt a Nokia a Microsofttal

Windows Phone-os telefonok várhatóak a finn gyártótól.

2011.04.24. 16:54 | szerző: Dino | kategória: Mobil

Még februárban jelentette be a Nokia és a Microsoft, hogy együttműködésbe kezdenek mobiltelefonok terén. Április 21-én aláírták a végleges megállapodást is, melynek eredményeként többek között a finn mobilgyártó egyes új készülékein meg fog jelenni a Windows Phone operációs rendszer. A kölcsönös együttműködés (amelynek eredményét a két cég "globális mobil ökoszisztéma" néven illeti) elsősorban az alábbiakat takarja:

    • Egyesítik a kiegészítő szolgáltatásokat. Például a Nokia biztosítja a Windows Phone-hoz a térképszolgáltatást, a navigációt és bizonyos helyspecifikus szolgáltatásokat. A Microsoft biztosítja a Bing keresőszolgáltatást a Nokia készülékeihez, valamint egyesítik erőiket például a játékok és a közösségi média területén. Egy új, Nokia márkanevű alkalmazás-áruház indul a Windows Marketplace inftrastruktúráján. A két cég közösen igyekszik megnyerni a fejlesztőket új helyi és globális alkalmazások létrehozására, ennek érdekében minden Nokia fejlesztő számára ingyenes Windows Phone fejlesztői regisztrációt biztosítanak.
    • A Microsoft folyamatos jogdíjban részesül a Nokiától a Windows Phone platformért, az első Windows Phone-t tartalmazó Nokia termékek szállításától kezdve.
    • A Nokia több milliárd dollárnyi kifizetésben részesül majd, "a megállapodás, valamint a Nokia hozzájárulásainak egyedülálló természetét elismerve".

    Az első Windows Phone alapú Nokia termékek megjelenése 2012-re várható. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.