Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Cinema 3D: passzív szemüveges 3D televíziók érkeznek az LG-től

Elem nélküli szemüveg, villódzásmentes kép.

2011.04.25. 12:00 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Eddig elsősorban az aktív szemüveget igénylő, LCD-shutteres megoldású 3D televíziók jelentek meg a gyártók kínálatában, mint például a tavaly nyáron nálunk is bemutatott Samsung modell. Az ezekben is alkalmazott technológiának több hátránya is volt: a szemüveget tölteni kellett (vagy az elemet cserélni benne), az elektronika miatt pedig 10-20 ezer forintba is került egy-egy ilyen szemüveg.
Az LG bemutatóján nemrég megtekinthettük a másféle, polárszűrős szemüveggel üzemelő új televíziókat. A Cinema 3D elnevezésű TV-k kijelzője elé speciális filmréteget illesztettek, amely 3D-s üzemmódban a páros és páratlan sorokat eltérően polarizálja, így a cirkuláris polárszűrőket tartalmazó szemüveg segítségével jut megfelelő szemünkhöz a 3D hatás eléréséhez szükséges információ. Ez a megoldás villódzásmentes, mivel szemünk előtt nem nyit-zár folyamatosan nagy frekvencián egy LCD réteg, egyúttal kevésbé fárasztja szemünket is, plusz a szemüveg is könnyebb (mindössze 16 gramm) és olcsóbb is, hiszen nem tartalmaz elektronikát. (A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a szemüveget ráadásul akár a moziba is magunkkal vihetjük 3D-s film megtekintéséhez.) A bemutatón látottak alapján elmondhatjuk, hogy ugyanolyan remek háromdimenziós hatást eredményez ez az FPR (Film Patterned Retarder) filmréteget használó megoldás is, mint az LCD-shutteres technológia. Nem utolsósorban pedig a kép világosságát se csökkenti jelentősen ez a módszer, valamint a láthatósági szög is nagyobb.
Az LG kínálatában első körben négy új Cinema 3D televízió érkezik. Közös jellemzőjük, hogy a 2D-s tartalmat háromdimenzióssá konvertáló funkciót is építettek beléjük. Mindegyik LED Plus háttérvilágítással, DivX HD Plus lejátszási lehetőséggel érkezik, a legkisebb modell kivételével pedig Smart TV funkciókra, DLNA elérésre és (külön USB stick segítségével) wifi hozzáférésre is lehetőséget biztosítanak. Az LW650S modell TruMotion 200 Hz technológiával lett felvértezve, a többiben TruMotion 100 Hz található. A két kisebb (LW4500 és LW5500 modell) már a boltokban, a többi valamivel később érkezik. Végül lássuk a típuslistát a legkeresettebb, 42 hüvelykes képátlójú modellek ajánlott bruttó fogyasztói áraival:

  • LW650S: 384 990 Ft
  • LW570S: 354 990 Ft (ez a modell látható a fotón)
  • LW5500: 339 990 Ft
  • LW4500: 314 990 Ft ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.