Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS HD 6700 - új tagok érkeznek

Új tagokkal bővül az ASUS 6700-as felhozatala.

2011.04.28. 12:41 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Újabb tagokkal bővül az ASUS saját tervezésű Radeon sorozata. Most a 6700-as szériát tervezték kicsit át, s egyből két kártyával is megdobták a repertoárt. Mindkét kártyáról tudni kell, hogy a hűtésük nagy szerepet játszik az egyedi kialakításban, arról nem is beszélve, hogy az ASUS bevetette a Super Alloy Power technológiát is, ami a cég állítása szerint a referencia kártyákhoz képest 15%-os teljesítménynövekedést, valamint két és félszer hosszabb élettartamot garantál.
A 6750 Formula a nevéből is adódóan egy egyedi, a F1-es autókra hasonlító hűtést kapott. PCI Express 2.1-es csatolófelülettel kapcsolódik alaplapunkhoz és természetesen a referencia Radeon HD 6750 lapkára épül. A mag órajele 700 MHz-es és 1 GB GDDR5 memória foglal helyet a fedélzeten. Ezek órajele 1000 MHz és 128 bites adatsínen szállítják az információt. A kártya maximális felbontási képessége 2560x1600 DVI csatlakozón keresztül, D-Sub kimeneten keresztül pedig 2048x1536. Ebből következik, hogy a hátlapon természetesen találunk D-Sub és natív DVI kimeneteket is, mindkettőből egyet-egyet, valamint egy HDMI kimenetet is. A kártyához az ASUS még hozzácsapott egy tápkábel átalakítót is.
Az erősebbik új jövevény, a 6770 Direct CU ezzel szemben 850 MHz-es mag órajellel büszkélkedhet, azonban memóriából ugyan annyi és ugyan olyan található meg rajta (1 GB GDDR5, 1000 MHz). Az adatsín itt is 128 bites, a felbontások pedig szintén megegyeznek a kisebbik taggal. Kimenetek tekintetében itt is kapunk DVI-t, D-Sub-ot, valamint HDMI-t, azzal az eltéréssel, hogy a kártyához jár még egy HDMI adapter is, ami a DVI kimenetet varázsolja át nekünk. Érdekessége még a kártyának, hogy Direct CU maggal látták el a hűtését, ami azt jelenti, hogy réz csövek vezetik el a hőt a magról a bordákra, így a hűtés sokkal hatékonyabb és a kártya jól húzható ezzel a gyári hűtéssel is.
Mindkét kártya a tőlük megszokott DirectX 11 támogatással érkezik és gond nélkül tudják az AMD HD3D technológiáját, így prezentálva az arra érdemes felhasználóknak a térhatású élményt. Egyelőre az árakról nincs információnk, mint ahogy arról sem, mikor érkeznek meg a boltokba az újdonságok. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.