Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Ubisoft - új részleget alakítanak ki

A Ubisoft elkezd foglalkozni a filmiparral is.

2011.05.03. 10:37 | szerző: rootshaper | kategória: Üzleti

A francia videójáték fejlesztő cég, a Ubisoft most egy, a székházuktól teljesen elkülönített részleget alakított ki cégükben. Ennek a részlegnek az lesz a feladata, hogy a már felfuttatott IP-ket szépen, valamilyen formában vászonra, vagy képernyőre vigyék.
Ha visszatekintünk kicsit az időben, láthatjuk, hogy a Ubisoft már egy ideje kacérkodik ezzel a gondolattal, ezt bizonyítandó, útjára bocsátotta az Assassin's Creed websorozatot. A cég 2007-ben bejelentette, hogy szeretne egy CGI stúdiót indítani Montreálban és ebben az évben Yves Guillemot azt nyilatkozta, hogy a Ubisoft szeretné kicsit átcsoportosítani az erejét és több hangsúlyt fektetni a filmes iparba.
2008-ban a Ubisoft lecsapott a Hybride CGI stúdióra, mely olyan filmekbe lehet életet mint a 300 és a Sin City, de azt a tényt se becsüljük le, hogy egy olyan koponyával is együtt dolgoztak már, mint James Cameron - az Avatar játék kapcsán.
Egyébként a 2010-ben a Disney által készített Prince of Persia film a valaha készült legnagyobb bevételt és népszerűséget hozó videójáték adaptáció és 335 millió dollárt hozott a cégnek világszerte.
Nem ez volt az első próbálkozása a Ubisoft-nak a filmiparral, emlékezzünk csak vissza: ismét 2007-ben járunk és tegyük fel, hogy a Splinter Cell: Chaos Theory-val játszunk, aztán belekukkantunk a bónusz tartalomba és lám, ott egy teaser trailer, ami egy Splinter Cell filmet sejtet.
Úgy hírlik, hogy a Ubisoft filmes részlegét a volt Europacorp vezérigazgató, Jean-Julien Baronnet, és a volt Walt Disney Studios France igazgató, Jean de Rivieres fogja majd sikerre vinni, ellátva a marketing és reklám feladatokat is.

hozzászólások (2)

Artemius '89
Artemius '89 2011.05.03. 18:09
Éljen, jöhet az Assassin's Creed film :P:P
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.05.03. 23:34
ennyit hozott a konyhára az a fos? (pop film)... akkor nem csoda, hogy leszarják, hogy milyen a feldolgozás és a rajongóknak nem tetszik, még jó hogy kiadják... elég baj ez.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.