Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Nagy siker az USA-ban a Halálos iramban - Ötödik sebesség

Csütörtöktől hazánkban is vetítik a Fast Five-ot.

2011.05.03. 17:55 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Örömükben sírnak a mozisok Észak-Amerikában, a Universal stúdió főnökei pedig örömtáncot járnak a székház aulájában, mert Vin Diesel legújabb filmje, a Halálos iramban – Ötödik sebesség egyszerre több rekordot is felállított. A produkció a maga 86,2 millió dolláros első hétvégi bevételével az év legjobban nyitó filmje, egyben a Universal legsikeresebb premierje. Ez a legjobb áprilisi nyitás Hollywood történetében, és Diesel még Spielberg dinóit is leverte: a Universalnál eddig az 1997-es Az elveszett világ tartotta a rekordot a maga 72 milliós bevételével.
Ráadásul a kritikusoknak is tetszik a faltól falig akciókat, kigyúrt srácokat és bikinis lányokat felvonultató produkció: még a legádázabb ítészek is azt mondják, a filmnek ugyan nincs sok köze a logikához vagy a fizika törvényeihez, viszont olyan szórakoztató, hogy a nézőnek tátva marad a szája. A folyamatos akciók látványossága mellett kiemelik, hogy a szereplőválasztás is telitalálat. A producerek visszahozták az eddigi Halálos iram-filmek több főszereplőjét, a hab a tortán pedig a Sziklának becézett Dwayne Johnson, aki Dieselt kergeti árkon-bokron át. Az egykori pankrátor eddig sem volt kimondottan ropi gyerek, de a film kedvéért felszedett még 15 kiló izmot, így a nyolcvanas évek Schwarzeneggerét idézi mind küllemében, mind falrengető pofonjait illetően.
Fast Five – hazai bemutató: 2011. május 5. ■

Forrás: UIP Dunafilm

hozzászólások (4)

McCl@ne
McCl@ne 2011.05.03. 19:40
Adom nagyon, hogy foglalkoztok vele, az idei év egyik nagy filmes eseménye, plusz az én szememben - ami mondjuk már kevésbé mérvadó - az old-school akciófilmek egyetlen zászlóshajója, főleg ez az 5. rész, ahol már nélkülözték, vagy legalábbis minimalizálták a CGI-t.
7.9-en áll az imdb-n, és "fresh" minősítést kapott - a sorozat történetében először - a rottentomatoes.com-on, ami egy agyatlannak minősített akciófilmnél azért nem semmi.
balays82
balays82 2011.05.03. 19:54
Azon gondolkodom, létezik-e olyan sorozat a filmtörténelemben, amelynek az 5. része aratja a legnagyobb kritikai és várhatóan anyagi sikert is. Szerintem nem, de most már biztosan lesz ilyen. Eddig igazából nem nagyon érdekelt a film, mert véleményem szerint a negyedik rész sem érte el a legelső színvonalát, de ennyi pozitív vélemény után lassan úgy érzem, vétek lenne kihagyni a moziban.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.05.03. 23:18
15 kiló plusz izom... háhá :D

nevezzük azt plusz 15 kilónak inkább...
AstorAnt
AstorAnt 2011.05.04. 08:55
"Az egykori pankrátor..."

Már ismét aktív.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.