Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Újraindul a Playstation Network és a Qriocity

A Sony még ezen a héten újraindítja bizonyos online szolgáltatásait.

2011.05.04. 14:41 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Néhány héttel ezelőtt érte hacker támadás a Sony Network Entertainment International online szolgáltatásait, a Playstation Network és a Qriocity rendszereit. Az óriáscég mérnökei ezért leállították mindkét szolgáltatást, hogy kivizsgálják és megoldást találjanak a történtekre.
A Sony hivatalos közleményben tudatta, hogy régiónként eltérő időpontban, de ezen a héten ismét elérhetővé teszik mindkét szolgáltatást, kezdve a játékokkal, zenékkel és videókkal. Emellett egy köszönetnyilvánítási program is elindul, hogy megköszönjék a felhasználók türelmét és hűségét.
Az elmúlt hetekben külsős biztonságtechnikai cégekkel karöltve dolgoztak a hálózat biztonságának megerősítésén. A társaság egy sor új biztonsági intézkedést foganatosított azért, hogy még nagyobb biztonságban legyenek a felhasználók személyes adatai. Az alapos tesztelések sikeres elvégzése után fokozatosan kívánják visszaállítani a teljes online szolgáltatást, ennek első fázisa során helyre állítják a Playstation 3, Playstation Portable rendszerek online játéklehetőségeit, ismét elérhetővé teszik a letöltött játékokat, illetve azon játékokat, melyek online ellenőrzést igényelnek. A meglévő regisztrációval rendelkező felhasználók bejelentkezhetnek a Qriocity által PS 3-n és PSP-n működtetett Music Unlimited szolgáltatásba. Ismét hozzáférhetővé válnak a számla menedzsment és a jelszó megváltoztatási lehetőség, valamint a Media Go rendszeren keresztül a le nem járt filmkölcsönzések. Újra indul a Playstation Home, a Friend List és a Chat funkció.
A Sony az új biztonságtechnikai fejlesztések mellett egy már régóta tervezett lépését is előre hozta, és az egész rendszert egy néhány hónapja épült új adatközpontba költözteti. A frissített rendszer minden felhasználót kötelezni fog arra, hogy bejelentkezés előtt megváltoztassa jelszavát.
A már korábban is említett Welcome Back köszönetnyilvánítási program keretein belül minden régióban külön, ingyenesen letölthető Playstation szórakoztató anyag lesz elérhető, erről minden régióban időben megjelenik egy részletes tájékoztató is. Minden Playstation Network felhasználó ingyenesen, 30 napos időtartamra hozzáfér a Playstation Network Plus prémium szolgáltatáshoz. A Qriocity Music Unlimited felhasználók (azon régiókban, ahol a szolgáltatás elérhető) 30 napig ingyenes használatot kapnak. ■

hozzászólások (1)

balays82
balays82 2011.05.04. 15:54
Már régóta gondolkodom rajta, hogy ki kellene próbálni a Playstation Plus szolgáltatást. Nem éppen a legideálisabb körülmények között kerül erre sor, viszont elég korrek lépésnek tartom a Sony részéről, hogy ilyen módon is kárpótolják a felhasználókat egy alapvetően ingyenesen használható rendszer leállásáért.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.