Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Fejlemények Playstation Network ügyben

Tovább folyik a dráma a Sony online szolgáltatásai körül.

2011.05.08. 09:40 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Április végén egy komoly hacker támadás miatt a Sony határozatlan időre leállította a Playstation Network és a Qriocity szolgáltatásokat. A támadás során becslések szerint 24,6 millió felhasználó adatai kerültek veszélybe. Az elmúlt több mint két héten alapvető biztonságtechnikai változtatásokat és szigorításokat vezettek be, a munkában pedig több elismert biztonságtechnikai cég segítségét is kérték.
Az erőfeszítések eredményeként e hét elején bejelentették, hogy a szolgáltatás fokozatosan, de még ezen a héten újraindul.
A legfrissebb hírek azonban arról számolnak be, hogy a rendszer a vártnál tovább marad offline, mivel a szakembereknek további tesztelésekre van szüksége, hogy biztonságossá tegyék a szolgáltatást.
Nick Caplin, a Playstation európai régiójának vezetője további türelmet és megértést kért a felhasználóktól.
"Mint tudjátok, megkezdtük a rendszer fokozatos visszaállítását, de még mindig dolgozunk a hálózat biztonságának megerősítésén. Ehhez több külső segítséget is kaptunk, mivel a rendszer védelmének megerősítése a helyreállítás legfontosabb pontja. További ellenőrzésekre és tesztekre van szükségünk, mielőtt újraindítanánk a hálózatot."
A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy egyes források szerint újabb hacker támadás van készülőben a Playstation Network ellen, melyre nem sokkal annak újraindítása után számítanak. A támadás célja a felhasználói adatokat (nevek, jelszavak, bankkártya adatok) megszerzése lehet.
A Sony szeretné kárpótolni vásárlóit a vártnál tovább tartó kellemetlenségek miatt, ezért a Welcome Back köszönetnyilvánítási program keretein belül minden felhasználónak egy hónapig tartó ingyenes Playstation Network Plus hozzáférést biztosít, valamint hamarosan közzé tesznek egy öt játékból álló listát, melyről minden felhasználó két szabadon választott játékot ingyen tölthet le. ■

hozzászólások (1)

Snake0014
Snake0014 2011.05.08. 16:58
Mostanaban ugyse erek ra nagyon jatszani, szoval felolem meg lent lehetnek a szerverek egy ideig, aztan mejd adjanak egy JO nagy "bocsanat" csomagot:-D:-D
további hírek

Aranylemezre került a Watch Dogs 2

Immár csak a hackerek hiúsíthatják meg a novemberi premiert.

Bud Spencer & Terence Hill - Slaps and Beans a Kickstarteren

Oldalnézetes pixel art játék készül a páros legnagyobb filmjei alapján.

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.