Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Star Wars: The Old Republic - kódex

Egy kódex is segíti majd a játékost a beleélésben.

2011.05.10. 09:37 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Sok játéknál fontos a történet, de a szerepjátékoknál ez kiemelten igaz. Viszont sok olyan játékos van, akit mindez nem érdekel, de talán a Star Wars rajongók közt van ebből a legkevesebb. Nekik akar kedvezni a Bioware az új bejelentett fícsörrel, mely egy, a Mass Effect-ben már megszokott kódex rendszer lesz, ahol a játék raktározza majd az információkat, amiket pályafutásunk alatt megszereztünk.
"Természetesen rengeteg olyan játék van, ami mély és részletes háttér történettel rendelkezik, melyet a fejlesztők kemény és fáradtságos munka árán alkottak meg, azonban a játékos csak azt látja belőle, amit a karaktere lát. Általában a gazdag háttértörténet csak arra alkalmas, hogy a küldetéseknek egy keretet adjon, de a játékosok soha nem kapnak egy átfogó képet a történésekről. Ez a dolog csak egyre rosszabb és összezavartabb lehet akkor, ha a játékos kihagy pár küldetést és kimarad a sztori fő vonulatának egyik kulcsfontosságú mozzanatából. Ami ilyenkor általában történik az az, hogy a játékos feladja a történet megértését, és elkezdi a játék más részeit keresgélni, amit jobban tud élvezni.
Egyértelmű, hogy ez egy fontos probléma volt a számunkra, mivel a Star Wars univerzum az egyik leggazdagabb sci-fi világ, amit ismerünk. Sok írót és programozót azért alkalmazunk, hogy bővítsék a Star Wars univerzumot az Old Republic kornak megfelelően. A Bioware számára - és természetesen a The Old Republic számára is - nagyon fontos a történet, és az, hogy a játékos megértse, befogadja. Így a játékélmény is sokkal jobbá válik, ha a játékos tudja is azt, hogy mit miért csinál, nem csak csinálja.
"
Ez áll a Bioware blogbejegyzésében, melyben a kódex fontosságáról nyilatkozik az egyik fejlesztő. Úgy számoljákt, hogy a kódex jelenleg 120000 szót tartalmaz, ami több, mint az eredeti Star Wars novella. De ne aggódj, nem leszel rákényszerítve, hogy akár csak egy szót is elolvass belőle; ez csak egy lehetőség azok számára, akik mélyebben bele akarnak folyni a történésekbe.
Lesznek egyébként olyan al-bejegyzések is a kódexben, melyekért keményen meg kell majd küzdenünk, hogy megszerezhessük. Ezek a "datacronok" örök érvényű bónuszt jelenthetnek a karakter számára, viszont a megszerzésükért meg kell majd szenvedni, mert igaz, hogy eléd rakják, de egy olyan helyre, ahova soha nem gondoltad volna, hogy fel kell egyszer jutnod.
A játék valószínűleg idén már megjelenik PC-re, talán ősz-tél környékén, mivel a tavaszi megjelenést eltolták egy távolabbi időpontra. Az EA egyébként úgy gondolja, hogy sokkal inkább lesz a játék ellenfele a kisebb, ingyenesen játszható MMORPG-knek, mintsem a World of Warcraft-nak. Úgy számoltak, hogy 500000 előfizető már elég lesz ahhoz, hogy a játék jól profitáljon; ebből viszont elég magas havidíjakat lehet leszűrni, ha azt vesszük, mennyi pénzt beleöltek már a játék fejlesztésébe. ■

Star Wars: The Old Republic
A legutóbbi Star Wars: The Old Republic cikkek, hírek

hozzászólások (15)

PrOHax
PrOHax 2011.05.11. 03:22
Azért azt tegyük hozzá, hogy a 600.000 megszűnt WoW felhasználóból rengeteg bot és egyéb segédprogramot használó játékos bannolása is benne van. :-)

Engem csak az idegesít a WoW kontra SW:Tor szituációban, hogy mindenki azt állítja, hogy "áááá esélye sincs megverni a WoW-ot"!

Kérdem Én: Miért kellene elverni egyáltalán?

Jómagam és szerintem a Bioware/Lucasarts is örülne annak, ha lenne egy fix 1-2 millió előfizető amiből már nagyon szépen lehet profitálni, nem kell feltétlenül 12 millió (az már csak ráadás).

(Megjegyzem, anno a Blizzard kb. 100.000 előfizetőt saccolt amikor a WoW-ot fejlesztették)

A WoW és az SW:Tor a maga kis külön világával meg fognak férni egymás mellett, ugyanúgy életképes lesz\marad mind2 produkció!

Véleményem szerint ez a játék egyáltalán nem lesz bukás, meglesz a Bioware\Lucasarts által elképzelt profit és egy nagyon jó kis MMO-val fogunk bővülni, ami akár még korszakalkotó is lehet a maga kategóriájában!

(csak jelenne már meg...):-D
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.05.11. 06:05
Én a gw2ről gondolom ezt elvakultan hogy korszakalkotó lesz :-D
Aruns
Aruns 2011.05.11. 07:28
A Star Wars univerzumnak mindig is legendásan erős volt a PR-ja, George Lucas sokakat nagyon megelőzött ezzel már a hetvenes évek végétől (ráépülő sok gagyieladásból is csillagászati bevételei voltak/vannak). A Bioware pedig tényleg nem szokott hulladékot kiadni, szóval szerintem ez egy sikeres projekt lesz és hosszabb távon az is benne lehet a pakliban, hogy túlnövi a WOW előfizetői létszámát is.
Talán egyszer még én is hajlandó leszek előfizetni rá (nagyon távol tartom magam a stílustól, mert borzasztó időrabló, amiből nekem semmi sincs felesleges, de lehet, hogy erre fogok szakítani pár év múlva).
rootshaper
rootshaper 2011.05.11. 11:24
csak sokan már rohadtul unják a tipikus sárkányos, óriáspókos, mágiás meg kardozós fentezi játékokat. MMO-bol szinte csak az van, leszámítva az EVE Online-t. nevetséges, hogy a scifi rajongókat így hagyják punnyadni és nem fejlesztenek nekik MMO-t. ja, de, mostmár igen. és a számomra legkedvesebb scifi univerzumból ráadásul :)

Aruns: ha jól megcsinálják és nem úgy, ahogy a wow-ot, akkor van esély rá, hogy nem a belefektetett idő fogja meghálálni magát és nem attól leszel jobb, hanem a skilltől. ezt elismerem nagyon kevés esélyel remélhetjük, de mégis ott az a "mi van ha mégis", ha tényleg a skilles játékos kapja a jó lootot és nem az, aki kellő ideig farmolja? ez lenne maga a csoda és az igazi innováció.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.05.11. 14:03
csak ha valaki nagyon casual viszont érdekli akkor annak nem éri meg havidíjat fizetni. Én is későn érek haza, 1-2 órát játszom hétköznap, hétvégén meg jobb dolgom is van sokszor mint otthon ülni a lakásban. úgy éreznám, hogy nem használom ki eléggé amit a pénzemért kapok.

Sokan unják, de azért a többség szerintem szereti :) különben nem lehetne eladni semmilyen fantasy-t ma már (s gwben legalább a standard fantasy fajok kicsit átlettek dolgozva :) )
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.