Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Megjelent DVD-n az Apacsok

Három héttel a mozipremier után megvásárolható Török Ferenc filmje.

2011.05.26. 08:48 | szerző: Dino | kategória: DVD

A 42. Magyar Filmszemle idején, május 5-én mutatták be a mozik Török Ferenc filmjét, az Apacsokat. A Csányi Sándor és Szervét Tibor főszereplésével forgatott film megnyerte a Szemlén a Zsurzs Éva rendezői díjat, a TV-filmes kategória fődíját. A Kovács Krisztina és Bereményi Géza írása alapján készült műből először színpadi darab született, amelyet évek óta a Radnóti Színházban játszanak, ezt követően készült mozifilm változat is belőle. A történet összefoglalása:
"Az 1956-os forradalom utáni passzív ellenállás különös módját választotta Horváth Imre, aki legjobb barátjával indián törzset alapított a Duna-menti Zebegényben. A népköztársaság által megtagadott nyugati civilizáció és apacs rezervátumok világa iránti érdeklődésük és szokásaik, kultúrájuk gyakorlása azonban hamar felhívta működésükre az állam figyelmét. A magyar apacsok furcsa szeánszairól, különös fegyvereiről és amerikai állampolgárokkal folytatott levelezéseikről naplót vezettek a titkosrendőrök. A törzs két vezetőjét pedig folyamatos megfigyelés alatt tartották, míg egy napon elég bizonyíték gyűlt össze államellenes tevékenységükről a kihallgatáshoz.
Élete első filmtervének szánja Horváth Imre unokája, Kishorváth ezt a nagyapja feljegyzései alapján megírt történetet a hatvanas évek magyar apacsainak életéről. Ám a támogatást elbíráló kuratóriumban van valaki, aki családja révén szintén érintett a témában. Ő pedig egészen máshogy emlékszik vissza a hazai folyóparti indiánok történetére, ezért Kishorváth mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot."
A film DVD-je igen hamar, mindössze három héttel a mozibemutató után már a boltokba került: a mai naptól vásárolható meg a kétlemezes kiadvány, 2990 forintos áron. A lemezen magyar és angol felirat található. Extraként található rajta audiokommentár Török Ferenc, Bálint András, Csányi Sándor és Angelusz Iván producer közreműködésével, filmelőzetes, werkfilm, egy amatőr film az indiánokról, Török Ferenc 30 perces, HVG 30 című kisfilmje, amelyet a HCG 30. születésnapja alkalmából rendezett, egy fotóalbum a Duna-menti indiánok archív felvételeiből, valamint a Radnóti Színház azonos című színdarabjának felvétele. ■

hozzászólások (1)

Aruns
Aruns 2011.05.26. 18:35
Jaa, azt hittem ez a Gojko Mitics-féle jugoszláv indiánok a dinári hegyek alatt remake-je.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.