Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo 3 - új rúnarendszer

Részletes ismertetés az új típusú rúnákról.

2011.05.26. 22:08 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Még a 2008-as BlizzCon alkalmával - te jó ég, már három éve volt - a Blizzard lerántotta a leplet az akkor még Skill Runes névre keresztelt rendszerről. Ez alatt a 3 év alatt a módosított rúnákból végül Skillstone lett, ezeket mutatjuk be most nektek.
A Skillstone-ok azt fogják befolyásolni, ahogy egy skill működik, tehát lesz olyan, ami mondjuk elektromos sebzést ad hozzá és lesz olyan is, amely egy erős, területre ható sebzést indukál a skill használatával. Ezekből ötféle színű áll majd a rendelkezésünkre, melyeknek még erő-szintjeik is lesznek - értelemszerűen minél nagyobb ez a szint, annál erősebb a hatás, amit a rúna kivált.
Egy példával illusztrálva a működésüket: ha egy monk karakter Sweeping Wind skilljéhez - ami egy területre ható kombó csapás; három fázisban sebzi a karakter körül az ellenségeket - hozzáadunk egy arany rúnát, az a spirit újratermelődést segíti majd. Ha viszont egy obszidián rúnát teszünk hozzá, a monk küröl feltűnő szél tovább marad életben és mindenkit, aki hozzáér, megsebez.
Minden rúna szín minden karakter minden skiljével máskép fog viselkedni - ezzel hatalmas variációs lehetőségeket biztosítva. Tehát az obszidián rúna például a démonvadász karakternél a Cluster Arrow képességgel gránátesőt biztosít, míg a witchdoctor Acid Cloud képességével kombinálva a felhőből "taknyok" potyognak, melyek megtámadják az ellenségeket.
Rengeteg lehetőség van ebben a rendszerben és mint tudjuk jól, ami nagyon sokrétű, azt nagyon könnyű elrontani is. Reménykedjünk benne, hogy a Blizzard hű marad nevéhez, és ezt a rendszert is olyan remekül balanszírozza, ahogy azt eddigi játékaival tette.
A játék tesztelése valószínűleg már ebben az évben - pontosabban az év harmadik negyedében - megkezdődhet, és a Blizzard mindenkit biztosít arról, hogy megfeszített tempóban tökéletesítgetik sikervárományos játékukat annak érdekében, hogy már idén, talán a fa alatt üdvözölhessük.
Mindezek mellett az Activision nem venne rá mérget, hogy ez be is következik, viszont akkor jövőre két Blizzard játékot is magunkévá tehetünk, melyek közül a másik a StarCraft II: Heart of The Swarm lesz. ■

Diablo III
A legutóbbi Diablo III cikkek, hírek

hozzászólások (23)

Horcsog
Horcsog 2011.05.27. 20:42
Tehát semmi pvp nem lesz benne az arénán kívül? Komoly? .____.
sipec
sipec 2011.05.27. 21:47
nekem sosem volt enigmam (csak a nyuszinak:P), megis toltam hell diablo runokat..
Aruns
Aruns 2011.05.27. 23:24
Remélem az a helyzet, hogy a Diablo II-vel azért siettek, mert kellett a pénz anno, viszont azóta sok idő eltelt, jó ideje megvan a folyamatos jelentős bevételük a WoW-ból, így nincsenek annyira rászorulva, hogy idő előtt kinyomjanak valamit. De biztos lesznek gondok az elején.
Kanduhrka
Kanduhrka 2011.05.28. 04:56
Megint 640*480-as felbontásban jönne:D

1 mp-es lagokkal:D
McCl@ne
McCl@ne 2011.05.28. 07:48
Bizonyára lesznek gondok az elején, de pl. én azt is biztatónak találom, hogy azért a 2. részt sem hagyták magára, és még ha évek múltán is de azért kiválóra csiszolták. Magyarul van gyakorlatuk ebben, és a balanszírozás alatt szerzett tapasztalataik sem vesztek el nyilván, magyarul minden - a Diablo 1 óta - a témában megszerzett tudásuk segítheti őket a 3. résznél. Arról nem beszélve, hogy nyilván ők is játszottak a jobban sikerült, ismertebb konkurenciákkal (Titan Quest,Sacred, Dungeon Siege), amikből szintén átemelhetnek ötleteket, hiszen végülis csak "visszalopnak".
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.