Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Katonai célokra használják a CryEngine 3-t

Amerikai katonák kiképzéséhez használják fel a Crytek technológiáját.

2011.05.31. 12:42 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

Már korábban is volt rá példa, hogy összefonódott a videojáték ipar és a haditechnológia. Elég csak a közismert America's Armyra, vagy a Full Spectrum Warrior játékokra gondolni.
Az Egyesült Államok közel 57 millió dollárt költ az úgy nevezett Dismounted Soldier Training Systemre, amit az Intelligent Decisions fejleszt. A program lényege, hogy valós körülmények szimulálásával segítsék a katonák kiképzését. Ehhez a szimulációhoz használják a Crytek legújabb grafikus motorját, a CryEngine 3-t.
A katonák természetesen nem a monitor előtt ülve játszanak billentyűzet és egér segítségével, a rendszer a testük minden mozdulatát letapogatja, míg őket egy teljesen 3D-s környezet veszi körül. A rendszer ezen része minden piaci megoldásnál fejlettebb.
"A Kinect még nem tart itt, de már egyre közelebb kerül hozzá!" - nyilatkozta Floyd West, a projekt egyik vezetője.
A rendszer különböző harci szituációkat, küldetéseket és feladatokat szimulál, földön, vízen és levegőben egyaránt, valamint egyszerre több karaktert is képes figyelni. Így a katonák akár csapatmozgásokat is gyakorolhatnak. A rendszerről egy bemutató videó is megtekinthető. ■

hozzászólások (5)

.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.05.31. 19:21
hát ebben nem éppen a rendszerről, csak a szimulációban látottakról van egy kis részlet, de mind1. kíváncsi lettem volna a rendszerre magára, hogyan is néz ez ki, mekkora helyük van és hogyan mozognak benne a katonák.
bali000
bali000 2011.05.31. 19:56
Szerintem egy Arma 2 jobb lett volna erre a célra(tracirrel felvértezve)
sic
sic 2011.05.31. 20:43
Az Operation Flashpoint motorját ezek szerint már nem használják?
Dark Archon
Dark Archon 2011.05.31. 21:55
Mr. Spock, irány a Holofedélzet :)
Lacko
Lacko 2011.06.01. 10:33
@sic, bali:

Az ArmA-t és az OFP-t sose használták katonai célra, hanem a velük párhuzamosan készülő (OFP-ből kialakult, de az ArmA-kra is nagy hatást gyakorolt) VBS az amit katonai kiképzésre használnak. De ezt most is használják természetesen.

Csak hát a világon több hadsereg van és még az egyesült államokban is két (költségvetésileg is eléggé elhatárolt) szárazföldi hadsereg van: Army és USMC. Amennyire tudom a VBS-t (amerikában, mert más országok is használják) a USMC használja, az Army nem.

Ezen kívül pedig a VBS-t (azaz egy ArmA-szerű szimulációs programot, ami messze nem játék) másra használnak, mint az itt bemutatott rendszert. Amennyire én kivettem a hírből, jelen esetben a mozgáson van a hangsúly, nem a taktikán. Míg a VBS egy taktikai gyakorló. Természetes, hogy lőni, célozni, mozogni nem a VBS-sel lehet megtanulni. Azzal csak a csapatban végrehajtott harceljárásokat lehet kipróbálni és aztán kielemezni, hogy ki mit csinált jól vagy rosszul.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.