Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Katonai célokra használják a CryEngine 3-t

Amerikai katonák kiképzéséhez használják fel a Crytek technológiáját.

2011.05.31. 12:42 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

Már korábban is volt rá példa, hogy összefonódott a videojáték ipar és a haditechnológia. Elég csak a közismert America's Armyra, vagy a Full Spectrum Warrior játékokra gondolni.
Az Egyesült Államok közel 57 millió dollárt költ az úgy nevezett Dismounted Soldier Training Systemre, amit az Intelligent Decisions fejleszt. A program lényege, hogy valós körülmények szimulálásával segítsék a katonák kiképzését. Ehhez a szimulációhoz használják a Crytek legújabb grafikus motorját, a CryEngine 3-t.
A katonák természetesen nem a monitor előtt ülve játszanak billentyűzet és egér segítségével, a rendszer a testük minden mozdulatát letapogatja, míg őket egy teljesen 3D-s környezet veszi körül. A rendszer ezen része minden piaci megoldásnál fejlettebb.
"A Kinect még nem tart itt, de már egyre közelebb kerül hozzá!" - nyilatkozta Floyd West, a projekt egyik vezetője.
A rendszer különböző harci szituációkat, küldetéseket és feladatokat szimulál, földön, vízen és levegőben egyaránt, valamint egyszerre több karaktert is képes figyelni. Így a katonák akár csapatmozgásokat is gyakorolhatnak. A rendszerről egy bemutató videó is megtekinthető. ■

hozzászólások (5)

.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.05.31. 19:21
hát ebben nem éppen a rendszerről, csak a szimulációban látottakról van egy kis részlet, de mind1. kíváncsi lettem volna a rendszerre magára, hogyan is néz ez ki, mekkora helyük van és hogyan mozognak benne a katonák.
bali000
bali000 2011.05.31. 19:56
Szerintem egy Arma 2 jobb lett volna erre a célra(tracirrel felvértezve)
sic
sic 2011.05.31. 20:43
Az Operation Flashpoint motorját ezek szerint már nem használják?
Dark Archon
Dark Archon 2011.05.31. 21:55
Mr. Spock, irány a Holofedélzet :)
Lacko
Lacko 2011.06.01. 10:33
@sic, bali:

Az ArmA-t és az OFP-t sose használták katonai célra, hanem a velük párhuzamosan készülő (OFP-ből kialakult, de az ArmA-kra is nagy hatást gyakorolt) VBS az amit katonai kiképzésre használnak. De ezt most is használják természetesen.

Csak hát a világon több hadsereg van és még az egyesült államokban is két (költségvetésileg is eléggé elhatárolt) szárazföldi hadsereg van: Army és USMC. Amennyire tudom a VBS-t (amerikában, mert más országok is használják) a USMC használja, az Army nem.

Ezen kívül pedig a VBS-t (azaz egy ArmA-szerű szimulációs programot, ami messze nem játék) másra használnak, mint az itt bemutatott rendszert. Amennyire én kivettem a hírből, jelen esetben a mozgáson van a hangsúly, nem a taktikán. Míg a VBS egy taktikai gyakorló. Természetes, hogy lőni, célozni, mozogni nem a VBS-sel lehet megtanulni. Azzal csak a csapatban végrehajtott harceljárásokat lehet kipróbálni és aztán kielemezni, hogy ki mit csinált jól vagy rosszul.
további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.