Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS ROG - új gamer kategóriás bejelentések

Szemezgetünk az 5 éves ROG sajtótájékoztató bejelentéseiből.

2011.06.06. 10:00 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Az ASUS mindig is előtérbe helyezte a játékosok igényeit, ezt alátámasztva öt évvel ezelőtt egy külön brandet is létrehozott a számukra, mely a Republic of Gamers nevet kapta. Ez alatt a megjelölés alatt kizárólag felső kategóriás, játékra kihegyezett termékek kaphatók, melyekből most, az ötödik születésnap alkalmából egy egész csokorral mutatott be a tajvani cég.
ROG G74Sx 3D gaming notebook
Bemutatásra került a világ első, szemüveg nélkül is 3D élményt nyújtó, gamer notebookja. Ez a készülék a G74Sx kódnevet viseli és a tökéletes 3D megjelenítésről egy második generációs Intel processzor, valamint egy GTX560M videóvezérlő gondoskodik, mely 2 GB GDDR5 memóriát használhat. A gyors bootolásról és programfuttatásról egy 10000-es fordulatszámmal pörgő hibrid merevlemez gondoskodik. A 17"-es kijelzőnek hála a gép igen terjedelmes méretekkel büszkélkedhet, így volt hely a tervezőknek jól széthúzni a billentyűzetet; ennek hála, a kurzorgombok és a numerikus billentyűk között van elegendő hely ahhoz, hogy kényelmesen lehessen használni azokat.
ROG Crosshair V Formula alaplap
Az új alaplap az AMD 990DX chipsetre alapul, és az első RoG alaplap, mely támogatja az AM3+ processzorokat, valamint az első létező olyan AMD-s alaplap, mely egyszerre képes befogadni egy háromutas NVIDIA SLI megoldást, vagy akár egy AMD CrossFireX megoldást is. A könnyű konfigurálhatóságról az UEFI BIOS gondoskodik, a túlhajtáshoz szükséges RoG eszközök pedig alapkellékként járnak ehhez az alaplaphoz is. A szomszédkínzó hangerőt egy SupremeFX X-Fi 2 hangchip szolgáltatja, az online kapcsolatot pedig egy GameFirst technológiával ellátott Ethernet rendszer biztosítja.
Az igazi plusz pedig még csak most jön: az alaplap egy ThunderBolt kombó bővítőkártyával érkezik, mely audió és LAN kapcsolatra képes. Az ASUS XONAR technológiája még az integrált hangchipnél is kifinomultabb hangzást biztosít, a tökéletes és lagmentes online játékról pedig a Bigfoot Networks Killer E2100 hálózati platformja gondoskodik, az Advanced Stream Detect technológiával osztályozza a jelek prioritását, ezzel biztosítva az állandó szükséges sávszélességet játék közben.
ROG MATRIX GTX 580
A tuningolók álmát megtestesíteni hivatott új GTX580 kártya az ASUS 19 fázisos Super Alloy Power technológiájával érkezik, nagy teret biztosítva a tuningolók számára, mindemellett pedig kordában tudják tartani a fogyasztást és az alkatrészek elhasználódását is. A hűtésről egy ASUS DirectCU II technológiás, hőcsöves rendszer gondoskodik, két hangtompított ventilátorral.
ROG CG8565 Gaming System
Egy komplett konfigurációval is előrukkol a cég, mely a CG8565 kódnevet viseli. Kívülről leginkább egy lopakodó bombázóra hasonlít a gépezet, belül viszont egy igazi erőmű dübörög. Egy második generációs Intel i7-es processzor képezi a gép szívét, melyhez egy Z68-as chipset és egy GTX590-es GPU kapcsolódik. A közvetlenül a házba beépített "Level Up" gomb segítségével azonnali sebességnövekedést érhetünk el. Az Exkluzív ASUS DIGI+ VRM technolódia és a korszerű hűtésrendszer gondoskodik arról, hogy a gép akkor is hűvös maradjon, ha épp a határait feszegetjük.
ROG Vulcan ANC Headset
Az élmény teljességéhez már csak egy profi headset hiányzik, melyből nem meglepő módon a ROG termékek közt is találunk egyet. Ez lenne a Vulcan ANC, mely a már általunk is bemutatott aktív zajszűrő rendszert használja. Ideális lehet nagy multiplayer rendezvényekre, vagy olyan esetekre, mikor a hangszóró használata nem ép célravezető.
ASUS VG278 3D 27" asztali monitor
Végül, de nem utolsó sorban lássuk az ASUS új, hatalmas monitorát, mely a maga 27"-es képátlójával már leveszi a lábáról a játékosokat. A LED-es háttérvilágítás mellett a monitor természetesen Full HD felbontásban dolgozik és támogatja a 3D technológiákat is, ehhez rendelkezik egy infravörös jeladóval is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.