Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

XBOX 360 - szeretne "szórakoztató névvé" válni

A Microsoft pont ennek az irányába hajtja konzolját.

2011.06.02. 18:22 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A kicsit megtévesztő cím rövidke magyarázatot kíván: a Microsoft azt szeretné elérni, hogy a konzoljára a vásárlók úgy tekintsenek, mint egy teljes szórakoztató platformra, ne pedig csak úgy, mint egy játékgépre, amire leginkább a hardcore játékosoknak jelennek meg játékok. Ezen cél felé indult meg már a Kinect megalkotásával is, valamint a nemrégiben kötött szoros barátsággal a Netflix-el, de ennél még többről van szó, derült ki egy blogbejegyzésből.
Az említett bejegyzésben Frank Shaw, a Microsoft kommunikációs szakembere arra tért ki, hogy szeretnék a cégnél az XBOX 360-as konzolt sokkal többé varázsolni, mint egy egyszerű játékplatform. "Mindenki láthatja, hogy ebben az évben az XBOX sokkal inkább szórakoztató platformként fogyott, mint játékkonzolként." - tette hozzá Shaw.
A több mint 10 millió Kinect eladása és a szorosabb kapcsolat a kazuár játékosokkal is ezt a tényt támasztja alá. A Microsoft még azt is hozzátette, hogy az XBOX tevékenységek 40%-át a "nem-játék" teszi ki - átlag 30 óra videólejátszással egy hónapban, konzolonként - ami egy elég magas értéknek tűnik. Nem véletlenül invesztált tehát a redmondi óriáscég sok-sok zöldhasút a közeli kapcsolat kiépítésére az ESPN-nel, a Hulu-val, valamint a már említett Netflix-el.
Shaw ígérete szerint a közelgő E3 alkalmával bemutatják majd, milyen messzre is jutottak ezen nemes cél kapcsán, mi pedig már alig várjuk. Természetesen ez még csak találgatás, de gyanítható, hogy a hekkerek ezrei által rengetegféle Kinect használati mód közül, párat "magáévá tett" a cég. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.