Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

PlayStation Vita játékújdonságok

Összefoglaló a Sony főbb kézikonzolos játékairól.

2011.06.07. 11:10 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

A Sony E3-as sajtókonferenciáján amellett, hogy bejelentette új kézikonzoljának végső nevét, pár játékot is bemutatott az év végén érkező PS Vistán.
Elsőként az Uncharted: Golden Abyss került terítékre: impresszív grafika és nagyon hasonló látványvilág mellett a PS3-on megszokott játékmenet tárult szemünk elé az ötcolos kijelzőn. Az ugrásokat az érintőképernyő és a SIXAXIS mozgásérzékelő is segíti, de például arra is lehetőség van, hogy az érintőképernyőn jelöljük ki Drake útvonalát a sziklákon.
Ruin címmel egy hack'n'slash készül, dinamikus harctéren kombókkal operálva harcolhatunk ocsmány lények ellen. A játék különlegessége, hogy amellett, hogy a mentéseket online tárolja, akár PS3-on is folytathatjuk a játékot, ha épp nincs kéznél a PS Vita.
Az új gépre egy új ModNation Racers jön, amelynek pályatervezője maximálisan kihasználja az érintőképernyő és a touchpadek nyújtotta lehetőségeket: pofonegyszerűen lehet majd új versenypályákat tervezni, gyakorlatilag percek alatt készen lehetünk mindennel: a kijelzőn kell végighúznunk ujjunkat az útvonalhoz, ezt követően gyorsan végigfutva az útvonalon beállíthatjuk a pálya anyagát, esetleg hidat építhetünk, a hátsó touchpadek segítségével alakíthatjuk a domborzatot, majd a képernyő bökdösésével rakhatjuk le a növényzetet és egyéb tereptárgyakat. Versenyzés közben a második analóg kar segítségével tudunk látványos trükköket bemutatni.
Új részt kap a WipeOut sorozat: a futurisztikus arcade verseny következő epizódja, a WipeOut 2048 történetileg előzménye lesz az eddigieknek, legnagyobb újítása pedig az lesz, hogy PS Vita és PS3 tulajdonosok akár egymás ellen is játszhatják majd online multiplayerben.
A LittleBigPlanet is kap Vita verziót, kihasználva a kütyü extra vezérlési lehetőségeit. Új multiplayer módok, egyedi irányítás és sok-sok más újdonság érkezik a remek platformjátékban.
Végül kiemelték még a Street Fighter X Tekken verekedős játékot, amelyben az inFamous főhőse, Cole is szerepet kap. Az alábbi videóban néhány további PS Vita játékba is bepillanthatunk. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.