Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS RoG Matrix GTX580 - ínyenceknek

Végre több infónk is van erről a brutális kártyáról.

2011.06.07. 17:04 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Mint ahogy azt már pár hírrel ez előtt megtudhattátok, az ASUS készült egy RoG-brand alatt megjelenő, igen erős és strapabíró videókártyával, mely az NVIDIA GTX580 referencia kártya alapjaira épül. Ebből született meg a Matrix GTX580, és most lássuk, mit találunk a két hatalmas ventilátor alatt, a lapra forrasztva!
Rögtön kétféle kiadásban is megjelenik a kártya, melyek igazából csak a mag órajelben különböznek egymástól - meg persze árban is - így, a Matrix GTX580 P mag órajele 816 MHz lett, míg kisebb testvéréé - 'Platinum' jelzés nélkül - 782 MHz.
A csatolófelület, mellyel az alaplaphoz kapcsolhatjuk a kártyát, természetesen PCI Express 2.0 szabvány szerint működik, memóriából pedig 1536 MB GDDR5-ös áll a rendelkezésre. A memóriák effektív órajele 4,8 GHz, és 384 bites memória csatolót használnak.
A kártya hátsó felén két DVI csatlakozást és egy HDMI portot találhatunk, valamint egy Display Portot. A D-Sub maximális felbontás 2048x1536, míg a DVI maximális felbontás 2560x1600.
Le sem tagadhatná a kártya, hogy miért született meg: természetesen a tuningolók legnagyobb örömére. Ezt a célt szolgálja a teljesen újratervezett nyomtatott áramköri lapra integrált TweakIt és a ProbeIt. Aggodalomra pedig semmi ok, ugyanis egy Safe Mode gomb is helyet kapott a kártyán, mely azonnal alaphelyzetbe állítja az összes túlhajtást. A terhelést vizuálisan megjeleníteni hivatott ventilátor LED-ek is a biztonságot szolgálják, így valós időben kapunk információt arról, hogy épp mennyire van terhelve a kártyánk. Jár még a kártyához egy GPU Tweak segédprogram is, melyben az alap beállításokon kívül - feszültségek, órajelek, ventilátor fordulatszámok - játékokból történő videófelvételre és automatikus meghajtóprogram keresésre és telepítésre is van lehetőség.
A 19 fázisos Super Alloy Power technológia is a tuningolók igényeit hivatott kielégíteni, nem beszélve arról, hogy ezen technológia által a kártya strapabíróbbá válik és megközelítőleg 35°C-kal hűvösebben működik a referencia kártyánál. A hűtést természetesen egy DirectCU II-es hűtés is segíti, melyen két extrahalk légkeverő található és természetesen a bordákra hőcsövek vezetik el a forróságot.
A kártyák már megjelentek, így végfelhasználói árukról is vannak adataink, melyek a következőkép alakulnak:

  • MATRIX GTX580: 134900 Ft
  • MATRIX GTX580 Platinum: 149900 Ft ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.