Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Star Wars: The Old Republic - összegezzük a látottakat

Az E3-on napvilágot látott új infók a játékról.

2011.06.14. 10:10 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Ha egy fejlesztő cégről elhiszem azt, hogy az elmúlt 5 évben megfeszített tempóban dolgozott az épp fejlesztés alatt álló játékán, az Old Republic-on, akkor az a Bioware. Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban kezdődött meg a játék fejlesztése és mostanában kezdjük csak úgy érezni, hogy hamarosan tényleg a célegyenesbe ér az MMO világ és a Star Wars világ egyik legnagyobb projektje.
Az első és legfontosabb dolog, amiről már valószínűleg mindenki tud, akit kicsit is érdekel a játék, de az E3 alatt még inkább brillírozott, a teljes szinkron, a sztorivezetés, a párbeszédek és döntéseink súlya. Az, hogy egy játék a tömeges online módot választja a játékosok hosszútávú lekötésére, még nem jelenti azt, hogy a sztorinak csak jelzés értékűen kell szerepelnie, a párbeszédek szinte nem is létezhetnek, valamint a küldetéseket csak szöveges úton ismerhetjük meg. Mindezeket kívánja a Bioware megreformálni egy úttörő, aktív párbeszédrendszerrel, melyben az egész csapatnak beleszólása van a történet folyásába. Ez úgy működik, hogy ha választás előtt áll a csapat, mindenki eldöntheti, mit reagálna, majd pedig a csapat egyik tagja a véletlenszerűen véleményt nyilváníthat. Azonban a döntésünk még így is sokat nyom a latba, ha épp nem mi kaptuk a megszólalás jogát. Minden döntés után a válasz alapján dark illetve light side pontokat kapunk, ha beszéltünk, ha nem. Tehát ha jó akarsz maradni, még a rossz gondolatok csíráját is fojtsd el magadban.
Ízelítőt kaphattak az E3 szerencsés látogatói a Tatooine bolygón való életből is. Itt homoksiklót használhat a játékos majd a 25-ös szint meglépése után, mellyel gyorsan közlekedhetnek egyik faluból a másikba. Lesz is rá szükség, ugyanis a Tatooine bolygó felszíne már önmagában gigantikus és számtalan felfedezni valót rejt. Helyet kap még a World of Warcraft játékosoknak ismerős lehetőség is, mely egy bizonyos helyre visz vissza minket azonnal, ahogy elsütjük. Ott Heartstone volt a neve, itt még nem tudjuk, mi lesz.
Végre egy kicsit többet is megtudhattunk a raid és insta rendszerről, valamint ezzel együtt a csapatkeresési módokról is. A raideket a TOR világában Operation-öknek fogják hívni - de állítom, hogy senki nem fogja becses nevén szólítani, csak egyszerűen raid - és kő keményen a sztorira fog építeni, ami ha hihetünk a fejlesztőknek, megállja majd a helyét. Instázni is fogunk tudni, negyedmagunkkal, ezek lesznek a Flashpointok. A küldetéseket is két csoportba sorolhatjuk, az egyik csoport a fő küldetéseket foglalja magában, itt még véletlen sem kell majd monoton, X darab Y legyilkolására felszólító küldetésre számítani, ez szín tisztán sztori lesz, tele az RPG-k minden sajátosságával. A mellékküldetések közé tartoznak majd a grindolós feladatok, ezek opcionálisak lesznek, de természetesen aki hamar a végére akar jutni a szintezésnek az úgysem fog kivételt tenni.
Lentebb megtekinthetitek a Tatooine bolygó fejlesztői naplóját, ahol a leírtak hitelességéről vizuálisan is megbizonyosodhattok. A játék pedig jön... majd. Reméljük minél hamarabb. ■

Star Wars: The Old Republic
A legutóbbi Star Wars: The Old Republic cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.