Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Marad a Mass Effect?

A BioWare már a harmadik rész utáni időkre is gondol.

2011.06.28. 12:22 | szerző: Retee | kategória: Játék

Úgy néz ki, hogy idén lezárulhat a Mass Effect trilógia, melynek első két részét mind a közönség, mind a szaksajtó imádta - a BioWare pedig egy igazi, méltó sztori lezáráson dolgozik jelenleg is. De mi lesz azután? A csapatra ugyanis nem jellemző, hogy túl sokáig ragaszkodjanak egy címhez, ráadásul a kezdésnél az nyilatkozták, hogy a trilógia után nincs több Mass Effect. A játék elsöprő sikere és a sci-fi világ kiaknázatlan részei azonban elbizonytalanították a céget korábbi döntésében, és mára nem is olyan reménytelen a folytatás. A BioWare két vezetője, Greg Zeschuk és Ray Muzyka ezzel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy jelenleg a harmadik részre koncentrálnak, de közben gondolkoznak a jövőn is. Muzyka elárulta, hogy az elmúlt időszakban komolyabban is megvizsgálták a lehetőségeiket, és jó esélyt lát arra, hogy a Mass Effect név nem tűnik el a süllyesztőben. Ez persze nem jelenti azt, hogy Shepard kalandjait tolják ki, hiszen a csapat nyugodtan belefoghat egy teljesen más stílusú játék készítésébe, vagy épp egy új történet kidolgozásába is. ■

Mass Effect 3
A legutóbbi Mass Effect 3 cikkek, hírek

hozzászólások (15)

McCl@ne
McCl@ne 2011.06.28. 16:27
izometrikus, körökre osztott RPG-t is csinálhatnának, Infinity Engine-nel, valahol ott porosodik a polcukon!
...aztán hirtelen felébredtem :D
-T0ng-
-T0ng- 2011.06.28. 16:32
Sucee fogadást merek kötni veled, hogy a következő trilógiába is csak emberrel lehetünk majd:D Maga az egész Mass Effect történelem az emberek létére alapoz a galaktikus társadalomban, és biztos vagyok benne, hogy miután a Shepard-trilógiában ilyen magas pozícióba mozdították az emberiséget(A Reaper elsőszámú célpontja) nem fognak másra koncentrálni. Ad. 2.: A Mass Effect mindig is erősen sztori vezérelt volt. Azzal, hogy választhatóvá tennének mondjuk plusz 3 faj, a történetet plusz 3 irányba kéne alakítani, hiszen az emberek cselekedeteinek nem ugyanolyan a megítélése, mint az Aszáriknak vagy a Kroganoknak.

Tartani ezt a történetvezetési formát(továbbvinni a mentéseket) viszont biztos, hogy folytatni akarják, ami lássuk be összevetve a több faj használatával olyan írói munkát igényelne, amihez 10 forgatókönyvíró munkája nem lenne elég. És akkor még a többi erőforrásról nem is beszéltünk.

Megjegyzésként, én elvagyok, hogy csak emberrel lehetek.
Sucee
Sucee 2011.06.28. 16:52
Ezt csupán kiegészítésnek szántam, mert emlékeim szerint így volt :D

Amúgy egyáltalán nem muszáj ebben a korban játszódjon az egész, akár a prothean mészárlást is végigjátszhatnánk :D (happy end nélküli story :D )
Vagy még az emberiség előtti időket, krogan háborúk turian/salarian karakterrel, stb.
richy25
richy25 2011.06.29. 18:05
Vagy az Első Kapcsolat háború...
-T0ng-
-T0ng- 2011.06.29. 18:18
Az első kapcsolat háború még nem is lenne rossz ötlet:D Bár én ezeket a történetszálakat kevésbé tartom valószínűnek, mint pl. azt hogy a történet az trilógia által kiváltott nagy háború idején játszódjon.

Kicsit Babylon 5, kicsit Star Trek utóíze lenne, de megállná a helyét.

Szinte látom magam előtt, hogy egy szimpla teherhajó kapitányát alakítjuk majd, aki valahogy zűrbe kerül, és kalandjai során összeszedett társaival kénytelen kimászni a galaktikus slamasztikából XD

Viccet félretéve, én egy valamire nagyon kíváncsi leszek. Még az utolsó DLC előtt és a Cerberus Network leállítása előtt elég sokat olvasgattam a híreket, hogy mi történik a galaxisban. Elég sok olyan dolog volt benne, aminek a megvalósítását várom.

Pl.: Egy új fajt vettek fel a Fellegvár közösségbe, a Raoli-t. Ők egy madárszerű lények és a felvételüknél volt egy kis incidens is...

Vagy pl. Találtak egy elveszett emberi kolóniát, amit még az első kapcsolat háború előtt alapított egy csapat űrhajós, akiket a tömegrelé megtalálása előtt küldtek el, egy feltételezetten életre alkalmas bolygó kolonizálására.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.