Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

IBM - új memória megoldás

Vajon sokáig várat még magára a forradalom?

2011.07.04. 11:17 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Az IBM megalkotta az első Phase-Change Memory (PCM - fázisváltó memória) egységet, mely állításuk - és persze a tesztek - szerint százszor gyorsabb, mint a flash memóriák. Ez marha nagy szám és elég nagyzolóan hangzik, azonban azt számításba véve, hogy a technológia leghamarabb 2016-ban válik majd elérhetővé, a dolog annyira nem is veszélyesen durva.
Az új memóriamodul megközelítőleg 10 millió írási ciklust bír elviselni, ami jelentősen megnöveli az egység élettartamát. Gondolhatjuk, hogy ez a technológia nagyon drága is lehet - ahogyan az SSD-k ára sem akar olyan ütemben csökkenni, mint a pénztárcánk tartalma havonta -, de biztosítanak minket a cégnél arról, hogy a memóriamodul elég olcsó lesz ahhoz, hogy ne csak a szervergépekben kaphasson helyet, hanem akár mobiltelefonjainkban is.
Az IBM állítása szerint továbbá 2016-ban, mikor az eszköz elérhetővé válik a nagyközönség számára, a PC, mint platform, egy paradigma váltáson fog keresztül menni. Nagyon várjuk már! Az már szinte biztos, hogy az új Xbox vagy az új PlayStation nem fogja használni ezt a technológiát, ugyanis ennél sokkal hamarabb meg kellene jelennie egy-egy új konzolnak a két óriáscégtől, azonban a WiiU pont elég fiatal ahhoz, hogy a következő generációja majd használni tudja ezt a technológiát. ■

hozzászólások (1)

gamator
gamator 2011.07.04. 12:14
Érdekes.
A cikk kellően szekeptikus lett, amivel teljesen egyetértek ;-)
további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.