Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

IBM - új memória megoldás

Vajon sokáig várat még magára a forradalom?

2011.07.04. 11:17 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Az IBM megalkotta az első Phase-Change Memory (PCM - fázisváltó memória) egységet, mely állításuk - és persze a tesztek - szerint százszor gyorsabb, mint a flash memóriák. Ez marha nagy szám és elég nagyzolóan hangzik, azonban azt számításba véve, hogy a technológia leghamarabb 2016-ban válik majd elérhetővé, a dolog annyira nem is veszélyesen durva.
Az új memóriamodul megközelítőleg 10 millió írási ciklust bír elviselni, ami jelentősen megnöveli az egység élettartamát. Gondolhatjuk, hogy ez a technológia nagyon drága is lehet - ahogyan az SSD-k ára sem akar olyan ütemben csökkenni, mint a pénztárcánk tartalma havonta -, de biztosítanak minket a cégnél arról, hogy a memóriamodul elég olcsó lesz ahhoz, hogy ne csak a szervergépekben kaphasson helyet, hanem akár mobiltelefonjainkban is.
Az IBM állítása szerint továbbá 2016-ban, mikor az eszköz elérhetővé válik a nagyközönség számára, a PC, mint platform, egy paradigma váltáson fog keresztül menni. Nagyon várjuk már! Az már szinte biztos, hogy az új Xbox vagy az új PlayStation nem fogja használni ezt a technológiát, ugyanis ennél sokkal hamarabb meg kellene jelennie egy-egy új konzolnak a két óriáscégtől, azonban a WiiU pont elég fiatal ahhoz, hogy a következő generációja majd használni tudja ezt a technológiát. ■

hozzászólások (1)

gamator
gamator 2011.07.04. 12:14
Érdekes.
A cikk kellően szekeptikus lett, amivel teljesen egyetértek ;-)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.