Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Hacktivity 2011 - szeptemberben a Millenárison

Két hónap múlva rendezik Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciáját.

2011.07.21. 13:45 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Két hónap múlva, szeptember 17-18-án rendezik meg az idei Hacktivityt, Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciáját. Az immár nyolcadik alkalommal sorra kerülő eseménynek ezúttal a Millenáris ad helyet. A két nap folyamán előadások, workshopok, játékok, a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője, hardver hacking és esti buli vár a várhatóan ezer feletti látogatóra.
Idén 15 országból összesen 60 pályázat érkezett a programbizottsághoz, közülük válogatták ki a legjobb 28-at a konferencia programjába. A szombati napot fő előadóként a magyar származású, Amerikában élő Szőr Péter (fotónkon) nyitja meg, akit akár a vírusvédelem atyjának is nevezhetünk. Az 1990-es években írta meg Pasteur vírusirtóját, majd a mai F-Secure elődjénél dolgozott Finnországban, ahonnan a Symantechez és nemrég a McAfee-hoz igazolt. Nemrég jelent meg magyarul A vírusvédelem művészete című, 650 oldalas könyve, mely az eddigi legátfogóbb mű a számítógépes vírusokról. Vasárnapra Raoul "Nobody" Chielsa érkezik Olaszországból keynote speakernek, aki Európa legismertebb kiberhadviselési és bűnügyi szakértője. A nyolcvanas-kilencvenes években egyike volt az első olasz hackereknek, majd 1997-ben megalapította gyártófüggetlen biztonsági tanácsadó cégét, a @Mediaservice.net Srl-t. 2003 óta működik együtt az ENSZ "UNICRI" Interregionális és Bűn- és Igazságügyi Kutató Intézetével és 2010-ban beválasztották a 30 legjobb európai biztonsági szakértő közé, akik az ENISA (Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség) igazgatóját segítik 2012-ig a PSG Érdekeltek Állandó Csoportjában. Rajtuk kívül további külföldi elóadók is lesznek: Vivek Ramachandran, a securitytube.net alapítója Indiából, Joseph McCray Air Force veterán, az USA-ból, Ertunga Arsal, SAP szakértő és Alexander Kornbrust Oracle szakértő Németországból, Pavol Luptak a szlovákiai OWASP szervezet vezetője, Michele Orru a Royal Bank of Scotland betörési teszteket végző szakembere Olaszországból. Természetesen a rangos külföldi megszólalók mellett sok neves magyar előadónk is lesz, mint például a Deloitte Zrt. biztonsági tanácsadója, Barta Csaba, aki Computer Forensics témában fog előadást tartani, vagy a szintén deloitte-os, nemzetközileg elismert adatbázis-biztonsági szakértő, Tóth László, a virtualizáció biztonságáról előadó Klock László a kancellar.hu-tól, valamint valamint Bodor Péter, az ELTE docense, aki a napjainkban egyre népszerűbb az emberek megtévesztésén alapú támadás és pszichológia kapcsolatáról ad majd elő.
Az előadásokon túl számos egyéb program is várja a résztvevőket. Interaktív hello workshopok, hardver hacking lockpicking azaz a roncsolásmentes zárnyitás és ardunio tesztelés témában, játékok: Wargame, CTF, hacker tanösvény, életre keltett ősrégi számítógépek, szombat esti fergeteges buli és idén először a Hacktivity 2011-en lesz a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője. Az idén induló, az EC Council által szervezett világméretű biztonsági versenyen 6 fős csapatok mérkőzhetnek meg a világ 7 régiójából, a győztesek pedig az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő döntőbe kapnak meghívást.
További információk, részletes program és regisztráció a www.hacktivity.com található. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.