Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

Lézernyomtatók: nagyvállalati minőség kisvállalatokra szabva

5 tipp a megfelelő kisirodai nyomtató kiválasztásához.

2011.07.21. 14:02 | szerző: Dino | kategória: Sajtóközlemény

A Sage Business Index egy közelmúltbeli, több országot vizsgáló jelentése szerint, a kis- és középvállalkozások számára a mindennapi működés során az egyik legfontosabb tényező – a termelékenység mellett – az informatikai megbízhatóság. A megkérdezett vállalatok alkalmazottainak 75 százaléka hetente két órát veszteget el informatikai problémák miatt, és a megoldás érdekében a megkérdezettek közül 1,3 millióan felhívnák egy barátjukat, 24 százalékuk pedig az internetet használná. Mivel a nyomtatás a kis- és középvállalkozások informatikai rendszereinek alapvető része, rendkívül fontos, hogy egy nyomtató megbízhatóan működjön, és ne járuljon hozzá a felmerülő informatikai problémákhoz.
Annak ellenére, hogy a kis- és középvállalkozásoknál a nyomtatási feladatok 75 százaléka három vagy kevesebb oldalas, fontos, hogy a kollégák szakszerűen és gyorsan ki tudják nyomtatni a szükséges dokumentumokat. A kis- és középvállalkozások számára a lézernyomtatók jelenthetik a megfelelő megoldást, melyek az irodai multifunkciós nyomtatókban megtalálható csúcskategóriás technológiát kínálnak, kisirodai környezetben. A lézernyomtatók a teljesítményükről és megbízhatóságukról ismertek, és népszerűségük egyre növekszik: az IDC jelentése szerint piacuk évről-évre 35 százalékkal bővül. Egy megbízható lézernyomtató a nagy papírigényű kisvállalkozások számára lehetővé teszi, hogy a kollégák a napi munkára összpontosítsanak, ne az informatikai problémákkal töltsenek heti két órát.
„A nyomtató kiválasztásakor a megbízhatóság mellett érdemes odafigyelni, hogy a kiválasztott típusban megtalálhatóak legyenek a vállalkozás működését támogató, és költségeket racionalizáló hasznos funkciók. Így az időhatékonyság növelése és a költségek csökkentése mellett a kollégáknak is kevesebb időt kell tölteniük az informatikai problémák megoldásával” – mondta Anil Jagpal, a Canon Europe üzleti célú lézeres képalkotó eszközökért felelős európai marketingigazgatója.
1. Rövid bemelegedési idő
A Quick First-Print technológiával a nyomtató szinte azonnal működni kezd, gyakorlatilag nincs szükségük bemelegedési időre. Ez a technológia a hagyományos nyomtatókhoz képest háromnegyedével csökkenti az eszközök energiafogyasztását, így az időhatékonyság mellett hozzájárul a költségek csökkentéséhez.
2. Gyors kazettacsere
A minden-az-egyben tonerkazetta-rendszerek egyszerűsítik a karbantartási folyamatokat. A kompakt – tonert, dobot és tisztítóegységeket tartalmazó – kazetta könnyen és gyorsan, egyszerre kicserélhető, és biztosítja a folyamatosan magas minőséget.
3. Egyszerű illesztés és karbantartás
A legtöbb kisvállalkozás korlátozott informatikai erőforrásokkal rendelkezik, ezért az informatikai szolgáltató támogatása nélkül vásárolt hálózati nyomtatóknál a telepítésének és a karbantartásának is egyszerűnek kell lennie. A lézernyomtatók általában minimális támogatást igényelnek: a nyomtatóillesztő kivételesen könnyen használható és kezelhető.
4. Felhasználóbarát felület
A felhasználóbarát hálózati és biztonsági beállítások mellett a nyomtató kiválasztásánál fontos szempont, hogy az alkalmazottak is egyszerűen megtanulják a használatot. Így érdemes intuitív kijelzővel rendelkező lézernyomtatót választani, mivel ezek mindennapi használata könnyedén elsajátítható.
5. Költségcsökkentő alapbeállítások
A használat közbeni alacsony energiafogyasztás mellett számos szolgáltatás segíti a költség- és időhatékonyságot, hozzájárulva a vállalkozás környezettudatos működéséhez is. Az energiatakarékos lézernyomtatóknak alvó módban is nagyon alacsony a fogyasztása, az automatikus kétoldalas nyomtatásnak köszönhetően pedig csökkenthető a papírköltség és a hulladék mennyisége. Az Energy Star webhelyén megtalálható a termékek gyártóinak és az eszközöknek az összehasonlítása. ■

Forrás: Canon/Morpho Communications

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.