Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

ASUS Eee PC X101 - kicsi netbook kicsiknek

A fiatalabb korosztályt célozza elsősorban az új jövevény

2011.07.30. 14:05 | szerző: rootshaper | kategória: Kütyü

Az idei Computex kiállításon már bejelentette az ASUS az X101-es gépezetét, de még csak most jelent meg hivatalosan, így kicsit több információnk is van róla. Lássuk, miért javasolja a cég a fiatalabb korosztálynak a gépet!
Elsősorban a méreteivel hódít az újdonság, ugyanis mindössze 17,6 mm vastag és 920 grammot nyom, így a mobilitással kapcsolatban nem lehetnek kétségeink. Előre telepített MeeGo operációs rendszerrel is rendelkezik a gépecske, így nem kell vesződni ezzel, hanem egyből belevethetik magukat a felhasználók a közösségi hálózatok nyújtotta előnyökbe.
Belsőségek tekintetében is lássuk, mivel bír a kórosan sovány gépezet! Szívét egy Intel Atom N435-ös processzor adja, melyhez 1 GB rendszermemória társul. A gép gyors futásáról egy 8 GB-os SSD meghajtó hivatott gondoskodni, mely talán kicsit kevésnek hat, ráadásul ezen felüli merevlemezes adattárolásról nem szól a fáma. Mivel mobil gépről van szó, muszáj hosszú üzemidőt biztosítania akkumulátorról is; erről gondoskodik az ASUS beépített Super Hybrid Engine technológiája.
A MeeGo oprendszerrel együtt jár még egy csomó felhőalapú szolgáltatás is, mint például az asus@vibe, az asus appstore és a Dropbox is. Ezen kívül beépített Google Chromium böngészővel is rendelkezik a rendszer, valamint külön a Facebook és a Twitter kezelésére dedikált eszközökkel és beépített azonnali üzenetküldő rendszerekkel is segíti a könnyű kommunikációt.
Érdekes beépített funkció még a British English Language Learning szoftver, mely egy csomó interaktív feladatot, játékot és mp3-at tartalmaz a nyelv megtanulásának segítéséhez. Mindezeket a British Council segítségével tapasztalt nyelvoktatók fejlesztették ki.
Hazánkban majd augusztus közepétől lehet megvásárolni a kis gépecskét - fekete és fehér színben - melynek ajánlott végfelhasználói ára 44900 Ft környékén lesz. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.