Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

GIGABYTE G1.Sniper 2 - csúcsalaplap érkezett

A G1-Killer sorozat új taggal bővült. Nem is akármilyennel!

2011.08.10. 12:43 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

A GIGABYTE végre bemutatta új alaplapját, melyet nem titkoltan a gamer csúcskategória szerelmeseinek szántak, s a G1.Sniper 2 névre hallgat.
A Creative és a Bigfoot Networks cégekkel együttműködve alkották meg ezt az új, igazi hardcore gamer alaplapot, s ez a tény következtetni enged, hogy hang és hálózatok szempontjából gond már biztos nem lehet a szerkezettel, de lássuk, hogy mit tartogat még a gyártó! Először is a legfrissebb Intel Z68-as lapkakészletet, és foglalatot az Intel Core i7 processzorokhoz. A grafikai megjelenítéshez az elsők közt vértezték fel az alaplapot a Gen 3 PCIe slotokkal, melyek az NVIDIA SLI technológiáját és az AMD Crossfire technológiáját is lehetővé teszik, kétutas módban. Integráltak még a Creative-val való közös munka gyümölcseként egy Soundblaster X-Fi Digital Audio processzort is, mely rendelkezik az X-Fi Fidelity, az EAX és HDTM 5.0 technológiákkal, biztosítva a legjobb minőségű hangot. Ehhez tartozik még egy beépített, előlapi kivezetéssel rendelkező fejhallgató erősítő is, mely biztosítja a dinamikus hangzást még akkor is, ha valami brutális fejhallgatót kötünk rá. Végül pedig a hanghoz tartozó alkatrészeket egy réz pajzzsal védték le, mely az elektromos impulzusok ellen nyújt kifogástalan védelmet.
A Bigfoot Networks közreműködésével került az alaplapra egy csúcsminőségű Killer E2100 hálózati vezérlő, mely a lagmentes online játékról gondoskodik. Ezt pedig úgy oldja meg, hogy tartalmaz egy dedikált NPU (network processing uni) egységet, amely 1 GB DDR2 memóriával felvértezve veszi le a hálózattal kapcsolatos terhet a processzor válláról.
Természetesen az egész alaplapot behálózó heatpipe rendszert is kapott az újdonság, mely minden kritikus területről megfelelően vezeti el a hőt és segít annak leadásában.
Összességében tehát egy minden új technológiáva felvértezett, brutális alaplapról van szó, mely áráról sajnos - vagy szerencsére? - még nincs információnk, de az egész biztos, hogy nem a mindenki által megvásárolható kategóriába fog kerülni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.