Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencség

A világ legerősebb játékos videókártyájából mi is kapunk majd párat.

2011.08.22. 10:32 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Az ASUS cég Republic of Gamers családja nem titkoltan a hardcore játékosokat célozza - no meg azokat, akiknek a pénztárcája is legalább annyira hardcore - és ez nincs másképp a már bejelentett Mars II tekintetében sem.
A videókártya a piac legerősebbikének számít jelenleg és ennek természetesen megkérik az árát is, így a túl korai ájulások és infarktusok elkerülése végett a hír végén olvashattok erről, először inkább nézzük meg, mit is kínál a taiwani cég azok számára, akik lecsapnak majd a limitált példányszámú csecsebecsére! A videókártya az NVIDIA GeForce GTX 580 alapjaira épül, ebből mindjárt kettőt is tartalmaz a hatalmas nyomtatott áramköri lap s PCI Express 2.0 felületen csatlakozik az alaplaphoz. A két mag számára összesen 3 GB GDDR5 memória áll rendelkezésre, melyek effektív órajele 4008 MHz, a magok pedig 782 MHz-en ketyegnek. A kapcsolatot a GPU-k és a memória modulok közt két darab 384 bites adatsín biztosítja, és ha már visszakanyarodtunk a GPU-khoz, vegyük figyelembe azt is, hogy a rendszer kétszer 512 CUDA magot is magában foglal.
Mivel korlátozott példányszámú a ketyere, így jár hozzá egy gravírozott alumínium lapocska is, mely a kártya sorszámát tudatja velünk - összesen 1000 darabot készítenek ebből az egyszemélyes erőműből. Természetesen a kártya az ASUS-tól már megszokott remekbe szabott hűtéssel - DirectCU II - és a tuningosoknak kifejlesztett Super Alloy Power technológiával is fel van vértezve, így a túlhajtás s vele együtt a melegedés sem okoz majd gondot. Azok számára, akik egyből kettőt rendelnének a kártyából, a gigantikus méretek miatt - három slotot foglal el a kártya és a hűtés - egy meghosszabbított SLI hidat is magukénak tudhatnak, hogy összekapcsolhassák a szörnyetegeket. Az ASUS pedig a hatalmas kártyájához a szintén ROG családba tartozó Rampage III alaplapokat ajánlja, hogy a teljesítményt ki is húzathassuk a szerkezetből.
Tehát most már biztos, hogy kis hazánkba is érkezni fog pár darab a szörnyetegből, így számunkra is érdekessé vált az, hogy mennyibe fog kerülni a videókártya. Az ára pedig - kapaszkodjatok meg - 409900 Ft lesz. Érdemes azonban figyelni a megjelenést, ugyanis a két átlagos gamer gép árát magában foglaló videókártyának garantáltan lesznek tulajdonosai, még itthon is, így aki magáénak akar tudni egyet a limitált példányszámú rettenetből - és most fogytam ki a jelzőkből - az figyelje a viszonteladók kínálatát, mert megjelenésről sajnos nincs még információnk. ■

előző
következő
ASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencség
ASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencségASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencségASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencségASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencség

hozzászólások (3)

Hype
Hype 2011.08.22. 11:06
Ej ha már kiadok 400 ezer ft*t erre akkor elvárnám hogy legyen rajta vagy 8 DVI kimenet ne pedig csak potom kettő.. :-D
rootshaper
rootshaper 2011.08.22. 12:00
vegyél kettőt, akkor lesz 4 kimeneted :D
Derothiel
Derothiel 2011.08.22. 12:48
Az igen.... A videókártya ersőebb, ha a ramokat és a proccot nézzük, mint a sima gépem mindenestül..:D
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.