Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Square Enix - új DX11 engine-en dolgoznak

A Luminous Studio a Crystal Tools engine-t hivatott leváltani.

2011.08.27. 11:04 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Square Enix japán divíziója egy teljesen DX11 kompatibilis és multiplatform motort hegeszt jelenleg is, mely a mostani Crystal Tools-t fogja leváltani a jövőben.
Mivel multiplatform a fejlesztés, egyértelmű, hogy PS3, Xbox 360 és PC kompatibilis is lesz az új motor, azonban a lehetőségeiről még vajmi kevés információnk van. De lássuk, hogy eddig mit is tudunk róla! A Luminous Studio elsősorban az animációra fog fókuszálni, amely leginkább a "nem természetes" animációkra vonatkozik - jelentsen ez bármit is. Mindezt egy új generációs fény, shader és render technológiával akarják elérni. A másik fókusz pont a mesterséges intelligencia lesz. Érdekes, mert pont ezt a két aspektust kritizálják a sajtóban az új Square Enix játék, a Deus Ex: Human Revolution kapcsán. A terv az, hogy olyan AI-t integráljanak a motorba, mely magátol fedezi fel a helyszíneket és annak alapján cselekszik. Szép tervek.
A motort függetlenül fejlesztik az IO Interactive Glacier 2 motorja és a Crystal Dynamics CDC motorja mellett, azonban a japán csapat tervezi, hogy meglátogatja mindkét céget, hogy jobban megértsék az ő technológiájukat. Mindamellett, hogy egy különálló motorról beszélünk - ahogyan a Cry Engine 3, vagy az Unreal Engine 3 - a Square Enix nem tervezi kiadni a kezei közül az új technológiát. Bár már láttunk ilyesmire példát, hogy nem tervezték kiadni és mégis úgy történt, így nem kell aggódni szerintem ez miatt.
A cég 2012 és 2013 között tervez egy tech-demót mutatni az új motor képességeiből, azonban még egy játék sincs hozzákapcsolva, így a fejlesztés még elég kezdetleges stádiumban állhat. Alant megtekinthettek egy pár másodperces realtime bemutatót az engine képességeiről, mely már tényleg súrolja a filmszerűség határait, ebben a kezdeti stádiumban is. Kíváncsian várjuk! ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.