Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Square Enix - új DX11 engine-en dolgoznak

A Luminous Studio a Crystal Tools engine-t hivatott leváltani.

2011.08.27. 11:04 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Square Enix japán divíziója egy teljesen DX11 kompatibilis és multiplatform motort hegeszt jelenleg is, mely a mostani Crystal Tools-t fogja leváltani a jövőben.
Mivel multiplatform a fejlesztés, egyértelmű, hogy PS3, Xbox 360 és PC kompatibilis is lesz az új motor, azonban a lehetőségeiről még vajmi kevés információnk van. De lássuk, hogy eddig mit is tudunk róla! A Luminous Studio elsősorban az animációra fog fókuszálni, amely leginkább a "nem természetes" animációkra vonatkozik - jelentsen ez bármit is. Mindezt egy új generációs fény, shader és render technológiával akarják elérni. A másik fókusz pont a mesterséges intelligencia lesz. Érdekes, mert pont ezt a két aspektust kritizálják a sajtóban az új Square Enix játék, a Deus Ex: Human Revolution kapcsán. A terv az, hogy olyan AI-t integráljanak a motorba, mely magátol fedezi fel a helyszíneket és annak alapján cselekszik. Szép tervek.
A motort függetlenül fejlesztik az IO Interactive Glacier 2 motorja és a Crystal Dynamics CDC motorja mellett, azonban a japán csapat tervezi, hogy meglátogatja mindkét céget, hogy jobban megértsék az ő technológiájukat. Mindamellett, hogy egy különálló motorról beszélünk - ahogyan a Cry Engine 3, vagy az Unreal Engine 3 - a Square Enix nem tervezi kiadni a kezei közül az új technológiát. Bár már láttunk ilyesmire példát, hogy nem tervezték kiadni és mégis úgy történt, így nem kell aggódni szerintem ez miatt.
A cég 2012 és 2013 között tervez egy tech-demót mutatni az új motor képességeiből, azonban még egy játék sincs hozzákapcsolva, így a fejlesztés még elég kezdetleges stádiumban állhat. Alant megtekinthettek egy pár másodperces realtime bemutatót az engine képességeiről, mely már tényleg súrolja a filmszerűség határait, ebben a kezdeti stádiumban is. Kíváncsian várjuk! ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.