Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

1000 résztvevőt várnak a jövő hétvégi Hacktivityre

Szeptember 17-18-án a Millenárisra hívják az etikus hackereket.

2011.09.08. 14:45 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

2011. szeptember 17-18-án a Millenáris 4000 négyzetméteres alapterületű B csarnoka ad helyet az idei Hacktivity rendezvénynek, Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájának. Mindkét nap egy-egy keynote előadóval várják az érdeklődőket. Az első napra Szőr Péter érkezik Los Angelesből, ahol jelenleg a McAfee munkatársaként dolgozik, de sok-sok évvel ezelőtt ő írta a Pasteur vírusirtó programot. Előadásának címe: Küzdelem a kártékony kódok ellen. Vasárnap egy olasz szakember, Raoul Chiesa tartja a fő előadást a kiberbűnözésről, információs hadviselésről, a téma egyik legismertebb szakértőjeként.
Tavaly 11 országból érkeztek a résztvevők és az eddigi regisztrációk alapján az idén se lesz kevésbé nemzetközi az esemény. Ennek megfelelően az előadások magyar és angol nyelven lesznek, melyeket folyamatosan szinkrontolmács fordít majd. A földszinten kerül kialakításra a nagyelőadó, amely kb. 700-800 fő befogadására lesz alkalmas, míg az emeleti szinten egy 500 fős, ún. csendes terem lesz, ahol fejhallgatóval lehet majd hallgatni az előadót - ezzel a megoldással nem fog összefolyni a két különböző előadás. A két nap több mint 50 előadását és workshopját mintegy 400 jelentkező közül válogatta ki a programbizottság. A hagyományos előadások mellett lesznek "hello workshopok", amelyekben az első 20 perc az elméletről szól, majd a következő 20 percben mindenki a gyakorlatban is kipróbálhatja a hallottakat. Két teremben, 16 fős csoportokban fognak zajlani ezek az előadások. A szoftveres témák mellett pedig hardveres workshopok is lesznek, például kipróbálható lesz a "lockpicking", azaz a roncsolásmentes zárnyitás.
A korábbi évekhez hasonlóan különböző hacker játékok is várnak a résztvevőkre, például CTF csapatjáték, de itt lesz a Global Cyberlimpics - nemzetközi csapatos etikus hack bajnokság - európai döntője is, melynek nyertes csapatai összesen 30 ezer dollárnyi jutalomban részesülnek. A szombat este pedig hagyományosan a buli ideje lesz: hajnali 3-ig lesz beszélgetés, italozás és DJ. A két nap folyamán pedig ingyen sör és pizza is vár a látogatókra a támogatók jóvoltából.
Ha szeptember 10-ig regisztrálsz a Hacktivityre, az alábbi kuponkóddal 21% kedvezményre vagy jogosult: pcdome6f6a.

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.