Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az EA nyomására változtatta meg a nevét a Battlefield Academy

A Slitherine fejlesztőcsapatot több tízezer dollár kár érte.

2011.09.15. 09:39 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Korábban beszámoltunk róla, hogy nevet változtatott a Battlefield Academy játék. Akkor csak találgatni lehetett mi is volt ennek az oka, bár az Electronic Arts neve már akkor felmerült. Azóta kiderült az igazság: az EA jogászai szerint az angol battlefield (csatatér) szó egyes egyedül őket illeti. Így aztán a konkurenciának nem igazán nevezhető, alkalmi stratégia játéknak változtatnia kellett. Hiába rendelkeztek a BBC-től vásárolt jogokkal a Battlefield Academy szóösszetételt illetően, a BBC jogászai nem akartak harcba szállni egy olyan óriással, mint az Electronic Arts. Mindezt ráadásul egy olyan kis játék érdekében mint a Slitherine stratégiája. Így aztán az aprócska kiadó-fejlesztő cégnek nem maradt más választása, mint a névváltoztatás, ami persze nem csak a teljes brand lecserélésével járt, ami önmagában is jelentős költség egy független fejlesztőnek, hanem a jól bejáratott név ismertetését is elölről kell kezdeni. Ez a Slitherine prominensei szerint több tízezer dollár.
Az újrareklámozás első lépéseként a játék Apple portját és egy kiegészítőt (melyről hamarosan megjelenik az ismertetőnk itt a PC Dome-on) adták ki, abban a reményben, hogy ez elég hírverés lesz ahhoz, hogy az új név - BBC Battle Academy - újra eljusson azokhoz, akiket érint. Emellett beszámoltak arról, hogy PSP-re is portolni akarták a játékot, ám a Sony lassan fogadta el a kérelmüket, így most már inkább PS Vitára fogják elkészíteni a tenyér méretű változatot. ■

Battlefield Academy
A legutóbbi Battlefield Academy cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.