Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkeztek a Norton 2012-es termékei

Bemutatkozott az új Norton Internet Security és AntiVirus.

2011.09.20. 09:46 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Az évek múlását a számítógépet használók akkor is érzékelhetik, amikor vírusirtójuk jelez, hogy lejárt az éves frissítési periódus. A Symantecnél is eltelt egy év, és szokás szerint szeptemberben mutatták be Norton termékeik új, 2012-es sorszámú változatait. A Norton Internet Security 2012 és Norton AntiVirus 2012 védelmi szoftvereknél egyaránt sokat dolgoztak az optimalizáláson, a számítógép minél kisebb terhelésén, amellett, hogy minden lehetséges támadás ellen igyekszenek védeni a gépet. A kezelőfelületet leegyszerűsítették, a főképernyőn már csak minimális információ és kezelőszerv található, de az advanced opció kiválasztásával minden korábbi funkció elérhetővé válik. Újdonság például a sávszélesség-figyelő, amelyet például notebookon, 3G-s hálózaton keresztüli netezésnél érdemes használni, ha nem szeretnénk kifutni a mobilnetes díjcsomagunkban foglalt keretből. A különböző hálózatokhoz külön limitet állíthatunk be, és korlátozhatjuk a vírusirtót is, hogy például 3G hálózat esetén csak a legszükségesebb biztonsági frissítéseket töltse le vagy egyáltalán ne frissítsen semmit. Felhőbe került a Norton Identity Safe, így már nem csak saját gépünkön férhetünk hozzá jelszavainkhoz, hanem más, NIS 2012-t futtató gépen is. Szintén felhő alapú megoldás a Norton Management, amelynek segítségével távolról, webes alapú megoldással menedzselhetjük Norton terméket futtató számítógépünket: annak biztonsági beállításait, illetve telepíthetünk rá más Norton szoftvereket.
A Norton Insight rendszerhez jelenleg 210 millió felhasználó számítógépe küld folyamatosan adatot a biztonságos és veszélyes programokról, így már 3,1 milliárd végrehajtható file-ról áll rendelkezésre információ. Ebben az adatbázisban naponta 2 milliárd keresés történik a felhasználók gépén futó Norton vírusirtók részéről, hogy aztán havonta kb. 6,3 millió kártékony file-t blokkoljanak a reputációs információk alapján. A Download Insight a letöltött file-okat vizsgálja, mostantól ráadásul több infót is kapunk már, például arra is figyelmeztet, ha egy program mások gépén gyakori fagyást okoz.
Az asztali gépekre érkező új szoftverek mellett a mobil eszközökre is új termékeket mutatott be a Symantec. A Norton Tablet Security nevének megfelelően a tablet gépekre, azok közül is az Android operációs rendszert futtató változatokra jelenik meg, és azok védelméről gondoskodik. Maga a program a Norton Mobile Security kifejezetten táblagépekre átalakított és továbbfejlesztett verziója, olyan funkciókkal, mint az Anti-Malware (kártékony programok elleni védelem), a Web Protection (a képernyőn rövidítve megjelenő URL-ek vagy akár QR kódokban elhelyezett linkek ellenőrzésére) vagy az Anti-Theft (ha elhagyjuk tabletünket, egy megfelelő kódot tartalmazó SMS-t küldve rá törölhetjük adatainkat vagy például egy üzenetet jeleníthetünk meg a képernyőjén). Az utóbbi, Anti-Theft funkció amúgy Windowsos gépekre is létezik, és jelenleg béta verziónál tart. Akár az eszköz webkameráját is bekapcsolhatjuk távolról, és annak képét megjelenítve próbálhatjuk kideríteni, hol vagy kinél van a készülék. A mobil eszközökre tervezett Norton programok egyelőre hazánkban még nem érhetőek el. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.