Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Crytek készíti a Homefront 2-t

A CryEngine legújabb változata hajtja majd a játékot.

2011.09.20. 17:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A THQ nem titkoltan azzal a szándékkal állította csatába a Homefront című játékot, hogy az megszorongassa a CoD - Battlefield duót, ám ez a játéknak végül nem sikerült. Bár alapjában véve nem volt rossz alkotás, mégis rövidségével és megannyi hibájával végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kiadó mégis lát még lehetőséget a franchiseban, így bejelentette, hogy készül a második rész, amit ezúttal a Crytek gondjaira bízott. Korábban arról szóltak a hírek, hogy miután a THQ bezárta az első részt jegyző Kaos Studios-t, a kiadó montreali stúdiója dolgozik majd a folytatáson.
"Az, hogy a Cryteket kértük fel a folytatás elkészítésére, azt a stratégiánkat támasztja alá, mely alapján csak az ipar legtehetségesebb képviselőivel dolgozunk együtt. A Homefront olyan egyedi történettel és atmoszférával rendelkezik, ami világszerte magával ragadta a játékosokat. A Crytek kiforrott technológiájával és legendásan nagy tapasztalatával az FPS-ek terén garantálni tudja, hogy a folytatás azt az AAA szintű élményt nyújtja majd, amit a rajongók megérdemelnek." - nyilatkozta Danny Bilson, a THQ vezető munkatársa.
A bejelentés óta arra is fény derült, hogy a játékot a Crytek nottinghami stúdiója fejleszti, mely korábban a Free Radical Design névre hallgatott és olyan játékokkal tette le névjegyét, mint a Haze, a Second Sight, a Timesplitter sorozat, valamint ők készítették a Crysis 2 többjátékos részét is.
"A Homefront univerzumában rengeteg lehetőség rejlik, a THQ remekül építette fel ezt a világot. Úgy érezzük, ha most hozzáadjuk minden tudásunkat, kreativitásunkat és munkaerőnket a folytatáshoz, abból mind a THQ mind a Crytek csak profitálhat és egy sikeres játékot alkothatunk meg." - fejtette ki véleményét s közös munkáról Cevat Yerli, a Crytek egyik alapítója.
A Homefront 2 jelen állás szerint leghamarabb a 2014-es pénzügyi évben, azaz 2013 áprilisa és 2014 márciusa között jelenhet meg, de a PC mellett nem lett meghatározva, hogy mely más platformok érintettek. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.