Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Felháborodtak a görögök az ArmA3-on

Limnos szigete szerint nemzetbiztonsági fenyegetés az új cseh játék.

2011.09.27. 15:53 | szerző: Lacko | kategória: Bulvár

A török partokhoz közeli görög sziget lesz a terepe az ArmA sorozat legújabb részének. A cseh fejlesztők eddig minden alkalommal valóságos (tehát földrajzilag megtalálható) helyeket modelleztek le a játékaikba és így lesz ez az ArmA 3-ban is, ahol a görög Limnos lesz a csatatér. Mivel egyre több infó jelenik meg a játékról és a sajtóban is egyre több figyelmet kapnak, így szép lassan a válság sújtotta Göröghonba is elszivárgott a híre. A sziget polgármestere pedig jó üzletet láthatott meg a projektben - összetévesztve a cseh fejlesztőket a nagynevű és pénzű kiadókkal - ezért most gyorsan felháborodott, szigetének ilyen jellegű szereplése miatt.
A polgármester problémája egyfelől morális, hisz az ő szűkebb pátriája a béke és szeretet szigete, amit a gonosz Bohemia Interactive csatatérré változtat - virtuálisan. Másrészt nemzetbiztonsági kockázatot is lát a játékban, hiszen a törökök, ezt a játékot felhasználva gyakorolhatják majd a sziget elfoglalását. Mivel a játékban elég pontosan szerepel a domborzat. (Amit egyébként - ha nem a helyi önkormányzattól vásárolták meg - akkor publikusan beszerezhető, így akár a törökök is megvehetnék, ha nem volnának sokkal pontosabb adataik a szigetről.)
A polgármester természetesen jogi útra fogja terelni az ügyet. Bár lehet, hogy előtte érdemes volna elolvasnia a cseh fejlesztőcég éves költségvetését... ■

Arma 3
A legutóbbi Arma 3 cikkek, hírek

hozzászólások (16)

balays82
balays82 2011.09.28. 16:21
Ahhoz képest, hogy mindkét ország 1952 óta NATO tag, a 70-es években majdnem ölre mentek egymással Ciprus miatt, ahol egészen az utóbbi évekig elég feszült volt a helyzet. Szóval csak ennyire hülyeség a dolog.
Kopiati
Kopiati 2011.09.28. 18:07
Főleg a NATO két tagállam közötti háború esetén független marad, csak külső fenyegetésre szól a szövetség. Ahogy Most is kijelentették, hogy Izrael vs. Törökország meccsbe (ha lesz) nem avatkoznak be.
Lacko
Lacko 2011.09.28. 21:57
Amúgy a Falkland háború is érdekes volt, mert az USA mindkét félnek a szövetségese volt, de Angliának azért nem segített, mert a NATO Észak-Atlanti szövetség, a Falkland viszont Dél-Atlanti ;) Az argentínoknak meg azért nem mert csak védelmi szövetség és azt a háborút az argentínok indították. :P Szóval valamit mindig lehet találni, ha a egy szövetséges ki akar bújni szövetségi kötelezettsége alól...

Amúgy Izrael nem NATO ország, tehát ott is valami más kifogást kéne találni.
DancZer
DancZer 2011.09.30. 08:02
Pont ez jutott eszembe nekem is. Elmegy a BIS a tárgyalásra és beköpi, hogy a Törökök már 2 éve licencelték a VBS-t. Amiben 1:1 arányban meg is építhetik a szigetet ugyan úgy ahogy a BIS, képek alapján.

Sztem ez csak reklám lesz az A3nak sőt, lehet még a szigetnek is. Mert az aki majd virtuálisan jár a szigeten, lehet valóságban is akar majd és oda megy nyaralni legközelebb. :)
Lacko
Lacko 2011.09.30. 08:49
Én amúgy tuti megyek. :)

De én simán el tudom képzelni, hogy ez nem gerilla marketing, hanem komoly. Elég nagy szarban vannak a görögök, minden pénzt megfognak.

És azt az angliai tévés bakit is el tudom képzelni, hogy nem a BIS rendelte meg, mivel az újságírók folyton hazudoznak. Hát kerestek egy felvételt és berakták a filmjükbe.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.