Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Will Wright új játékon dolgozik

A SimCity, The Sims és a Spore megalkotója ezúttal is valami egyedire készül.

2011.11.23. 09:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Will Wright az egyik legelismertebb szakember a videojáték iparban, olyan kultikus játékok megalkotója, mint a SimCity, vagy a The Sims sorozatok, valamint a Spore. A kreatív fejlesztő játékai mindig valami egészen egyedi újítást hoztak, és a jelek szerint nem lesz ez másképp a legújabb projektje esetén sem. Bejelentették ugyanis Wright legújabb játékát, mely a HiveMind címet viseli, és nem más szolgál neki alapul, mint a mi személyes adatainkból.
A szakember egy interjúban mesélt arról, hogyan is képzelte el a játék működését. A program összegyűjti az olyan adatinkat, mint pl. a földrajzi pozíciónk, barátaink, vagy épp anyagi helyzetünk, és ezen adatokból kreál egyfajta számítógépes játék élményt. Azt azonban nem árulta el, hogy pontosan hogyan is fog ez zajlani, de a lényeg, hogy mindenkinek személyre szabott élményben legyen része. "Az olyan játékokkal szemben, mint a FarmVille, ahol a program megtanít minket arra, hogyan kell játszanunk, ezúttal mi tanulunk a játékostól, annak hétköznapjairól, rutinjairól, és ezeket formáljuk át játékká. A program datokat gyűjt szórakozásunkról, az életmódunkról, a személyes dolgainkról, és ezekből az adatokból egy olyan világot és lehetőségeket kreál, melyek sokkal közelebb állnak hozzánk. Ha eleget tanulunk a játékosainkról, a valódi életükből készíthetünk játékot. Hiszen hogyan is ábrázolhatnánk a leghitelesebben a valóságot, minthogy kiragadjuk belőle a játékost? - magyarázta Wright.
Egyelőre sem hozzávetőleges megjelenési dátumot, sem célplatformokat nem lehet tudni, mindössze annyi biztos, hogy a fejlesztő új céget alapított (szintén HiveMind néven), hogy az foglalkozzon a projekttel. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.