Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Animáció a mohácsi csatáról

Megtekinthető a Total War motorral készített, történészek által rekonstruált csata 21 perces animációja.

2011.11.25. 10:40 | szerző: Retee | kategória: Játék

A Történelmi Animációs Egyesület idén nyáron Baltavári Tamás történész, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen doktorandusza és Partigh Kis Rómeó, a Károli Gáspár Egyetem történész hallgatója vezetésével nem kis fába vágták fejszéjüket, mikor úgy döntöttek, elkészítik a mohácsi csata animációs változatát. Az alkotók neves hadtörténészek szakmai és tudományos támogatásával és multimédiás szakemberek segítségével a Medieval 2: Total War motorját felhasználva modellezték le az ütközetet, amihez minden történelmi forrást, információt felhasználtak. Az oktatási segédletnek is ajánlott videó végül 21 percben mutatja be a csata előzményeit, a magyar és a török sereg felszereltségét és hadműveleteit, illetve azt, milyen okok játszottak közre abban, hogy a magyar haderő vereséget szenvedett. A készítők szerint azért is fontos és érdekes az ilyesfajta animációk elkészítése, mert ennek során reális képet lehet kapni arról, hogy mennyire hitelesek a beszámolók és vajon helyén kezeljük-e egy-egy háború végkimenetelét.
"„Olyan prekoncepciók élnek az emberekben, amiket szeretnék eloszlatni. Sokak fejében a mohácsi ütközet vállalhatatlan katasztrófaként él, ahol a magyar hadsereg szereplése borzalmas volt. Ez nem igaz, ahhoz képest, hogy veszítettünk, nagyon jól szerepeltünk ebben az ütközetben, mindent kihoztunk magunkból, csak az ellenfél jobban szervezett és nagyobb volt, ráadásul technikailag is kicsit fejlettebb." - (forrás: index.hu)
Végezetül pedig következzen a videó! ■

hozzászólások (2)

qwabaw
qwabaw 2011.11.25. 15:34
Komoly, nagyon tetszett, el tudnám képzelni az oktatásban, sőt több ilyet kellene, minden elismerésem a készítőknek.
Drukala
Drukala 2011.11.25. 20:16
Remek kezdeményezés, bár a végére tényleg jöhetne valami összefoglaló, ahogy azt többen írták, illetve jobban kiemelni a vereség okait, de ettől függetlenül kiváló szárnypróbálgatás, remélem lesz folytatása. Mindenképpen jó lenne.
további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.