Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

HTML5 játékprogram-írói versenyt hirdet a Microsoft

Az értékes nyereményekkel kecsegtető versenyre január végégig lehet pályázni.

2011.12.05. 15:24 | szerző: Retee | kategória: Játék

Közös HTML5 játékprogram-író versenyt hirdet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Microsoft Magyarország középiskolás diákok számára. A vállalat ezzel a 2010-ben megkezdett szakmai programját szeretné folytatni, melynek célja, hogy elősegítse a HTML5/JS technológiák elterjedését. A november végén meghirdetett verseny a HTML5 JS programozására épül, mely során a pályázóknak egy általuk választott játék logikáját kell implementálniuk. A versenyben kizárólag működőképes, legalább egy eljátszható pályát tartalmazó játék vehet részt, amelyet egy előzetes ellenőrzés után a hivatalos oldalon tesznek közzé. A versenyen részt vehet bármely, nappali tagozatos, magyarul tudó középiskolás diák (beleértve a határon túli magyar középiskolákat is). A játékok fejlesztéséhez csak HTML5/JS technológiák alkalmazhatók, egyéb beépülő modulok – mint például Flash, Silverlight, vagy ActiveX - használata nem engedélyezett, valamint a játéknak az Internet Explorer 9-ben hiba nélkül kell futnia. A fejlesztők tetszőleges JS alapú keretrendszert és játékmotort alkalmazhatnak. A versenyre november 30-ától lehet jelentkezni, és egészen január végéig várják a pályázatokat. Eredményhirdetésre február 17-én kerül sor. A beküldött pályamunkákat több körben díjazzák:

  • A négytagú zsűri az általa legjobbnak ítélt három játékot egy-egy Nokia Lumia 710-es készülékkel jutalmazza.
  • A html5jatekok.hu oldalra beküldött játékok közül a legtöbb Facebook Like-ot kapó egy Xbox 360 játékkonzolt nyer Kinect szenzorral.
  • Az a középiskolai tanár, akinek a legtöbb diákja publikál érvényes, és az oldal szabályainak megfelelő játékot a html5jatekok.hu oldalra, egy Nokia Lumia 800-as készülékkel lesz gazdagabb. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.