Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dome

Mi történt az év során? - 2011. március

A tavasz első havában nem sok játék jelent meg, de azok mind kiemelkedő alkotások voltak.

2011.12.06. 11:46 | szerző: GeryG | kategória: Dome

Év végi összefoglaló sorozatunk harmadik részéhez érkeztünk, amely értelemszerűen a márciusi eseményeket, híreket, bejelentéseket és megjelenéseket eleveníti fel néhány szó erejéig.
Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy idén nem volt oka panaszra sem az akciójátékok szerelmeseinek, sem a nagy stratégáknak, de nem szomorkodtak a szerepjáték- és szimulátor-rajongók sem. Az egyik legfontosabb és legjobban várt cím egyértelműen a Crysis 2 volt. A játék hozta azt, amit elvártak tőle: szép volt, és pörgős. A megjelenéskor ugyan még nem támogatta a DirectX 11-t, de ezt egy patch formájában júniusban pótolták. Stratégia fronton a Shogun 2: Total War volt a befutó. A Creative Assembly első nagy sikerének feldolgozása hozta a mai grafikai színvonalat, de érdemi újítás nélkül a játék csupán hangulatában ért fel a nagy előddel. Az RPG vonalat e hónapban a Dragon Age II képviselte, és bár a játékmenet a rajongók bánatára sokat egyszerűsödött, így is egy remek alkotással gazdagodtunk. Remek történet, szép grafika (amelyhez később egy élesebb textúrákat tartalmazó csomag is érkezett), igazi BioWare minőség. Márciusban jelent meg a Need for Speed sorozatból kinövő és önállósodó Shift 2: Unleashed. A szimulátorok irányába elmozduló alkotás fantasztikus grafikával érkezett, amelyhez rengeteg autó és pálya, valamint izgalmas többjátékos mód párosult.
A megjelenések mellett több érdekes játékbejelentésnek is szemtanúi lehettünk a tavasz elején: ekkor vált biztossá, amit már korábban is sejteni lehetett, hogy készül a Prey 2, reméljük ezúttal rövidebb lesz a fejlesztés. A Hawken egy, a MechWarriorhoz hasonló játék lesz, amely még nem érkezett meg, de a márciusban bejelentett autós akciójáték, a Renegade Ops, valamint a népszerű könyv- és filmsorozat játékadaptációja, az A Game of Thrones: Genesis azóta már beszerezhető (ismertetőnk).
Márciusban érkezett meg hazánkba az iPad 2, valamint a Nintendo 3DS, ám ekkor derült ki az is, hogy a Panasonic marokkonzolja, a Jungle soha nem fog megjelenni. Hardver tekintetben is volt egy nagyágyúja a hónapnak, mégpedig az NVIDIA GeForce GTX590, amely a mai napig az egyik legerősebb videokártyának számít.
A korábbi hónapok összefoglalói:

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.