Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

S.T.A.L.K.E.R. 2 - vége?!

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, de úgy néz ki, hogy bezárt az ukrán GSC.

2011.12.10. 13:33 | szerző: Retee | kategória: Játék

Szomorú hír terjedt el a neten, méghozzá az, hogy az ukrán GSC-nél tegnap a tulajdonos bejelentette, hogy a nehéz anyagi helyzet miatt bezárják a stúdiót, a S.T.A.L.K.E.R. második részét pedig lefújják. Miután erről több ukrán lap is beszámolt, a hivatalos GSC twitter-csatornán megjelent egy poszt, amely cáfolta a hírt, ám ezt a bejegyzést pár órán belül törölték... Ráadásul mostanra az első részt kiadó 1C egyik embere is megerősítette a game over tényét, így bizony nagyon is valószínű, hogy nem készül el a folytatás, a GSC pedig befejezi játékfejlesztői pályafutását... ■

S.T.A.L.K.E.R. 2
A legutóbbi S.T.A.L.K.E.R. 2 cikkek, hírek

hozzászólások (11)

goodboy007
goodboy007 2011.12.10. 18:31
Én -valamennyire kényszerből- , de sokszor elkezdtem, de amennyire imádtam az elejét és magát az atmoszférát, a sztori és a befejezés akkora csalódás volt (ezért a végéig csak egyszer jutottam el).
Ráadásul érződik rajta, hogy időhiány miatt itt-amott le lettek belőle csípve részek.
Maga az alapötlet és az atmoszféra viszont iszonyú egyedi és hangulatos, csak sajnos a kidolgozatlanság részben hazavágta.

Viszont egy második részre kíváncsi lettem volna, hogy mely hibákat javítják ki. Szerintem tuti megveszi valami kiadó a nevet vagy új stúdióként verbuválódik össze a fejlesztők egy része.

A Prey és a DNF után egyébként ez talán a legtöbbet eltolt játék. 2001 végén jelentették be és 2007 márciusában jelent meg közel 6,5 év és megannyi csúszás után.

Mi még a DX8.1-es ALFA multi verziót is toltuk és már az is iszonyú hangulatos volt az első rangú megjelenítés mellett.

Amúgy a Clear Sky Red Forest-je szerintem a legszebb erdő, amit eddig játékban látni lehetett a fák között csillogó porral és tükröződő napfénnyel nagyon szájtátós.
Hajbel
Hajbel 2011.12.11. 07:11
Biztos vagyok benne, hogy nem játszottad végig. A kívánságteljesítős befejezés a három alapbefejezés közül az egyik, azok közül a legrosszabb. Telejsíteni kell egy küldetést, ahol Dokival kell találkozni, utána pedig Pripyatban fel kell venni egy dekódert. Szerintem játszd végig ezt a verziót, nagyon megéri! :) Ha segítség kell, írj mailt nekem: hajbel@msn.com

Egyébként nagyon sajnálom ezt :( Pedig sikeres volt a játék. Mondjuk a Clear Sky nem tetszett annyira, de az alapjáték jó volt
goodboy007
goodboy007 2011.12.11. 11:45
Ja igen, ezt tudom, hogy vissza kellett volna menni, hogy kinyíljon az ajtó. Gyakorlatilag meg a körfolyosónál fel kell mászni egy létrán és ugyanúgy tovább lehet menni, aztán dumálni azzal a szellemmel (de lehet hogy számítógép volt már nem emlékszem).
Vagy ez egy harmadig, másik, amiről te beszélsz?
Hajbel
Hajbel 2011.12.11. 13:41
Ott lesz majd dolgod a Dokival a körlépcső előtt, de csak egy későbbi küldetés után kapod meg ezt a küldetést. Fel sem tűnik, csak úgy megjelenik a PDA-ban, valamikor az X16-os labor után, és először vissza kell menni egész Cordoba (bár a nevekre nem emlékszem tisztán), arra a területre, ahol a játékot kezdted, majd ezután vissza a körlépcsős rész elé.Megkerestem.
http://www.pcguru.hu/pcguru/vegigjatszas/stalker_shadow_of_chernobyl?page=4
Itt, gyakorlatilag a harmadik alcím, a Vissza a csaposhoz kezdi tárgyalni ezt a küldetést. Szerintem mindenképpen tegyél vele egy próbát, ha nem tudod rávenni magad, akkor tegyél fel valami jó modot. Vannak nagyon jó modok, amelyek sokat dobnak a játékélményen. Nemsoká elkészül a részben magyar fejlesztésű Lost Alpha, amellyel az eredeti helyszínek is belekerülnek a játékba, saját küldetésekkel.
Drukala
Drukala 2011.12.12. 17:00
https://twitter.com/#!/gscstalker

Úgy néz ki van még remény. Ha halovány is...
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.