Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

X-Com: Enemy Unknown - érkezik a tényleges remake

Most már mindenki örülhet.

2012.01.05. 20:37 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Valljuk be, kicsit savanyú szájízzel vettük tudomásul, hogy lesz új X-Com, de FPS. Elfogadtuk a tényt, kezdtünk megbarátkozni a gondolattal, erre jön a Firaxis bejelentése, mely szerint készül a klasszikus és méltán nagy sikerű játék tényleges újragondolása.
A játék hírét egyébként a Gameinformer magazin februári címlapja is alátámasztja, melyet oldalt tekinthettek meg. A játékról egyelőre annyit tudni, hogy egy nagy léptékű stratégiai játék lesz, ahol globálisan irányíthatunk seregeket az idegenek ellen, miközben arra is oda kell figyelnünk, hogy a kormányok elégedettek legyenek, valamint a lakosság se szenvedjen el túl nagy veszteségeket.
"Nagy álmunk volt az, hogy X-Com játékot fejleszthessünk a saját, egyedi elképzeléseink szerint. Nagy rajongói vagyunk a sorozatnak és ez egy olyan lehetőség, mely csak egyszer adódik az életben." - áradozott a fejlesztésről Steve Martin, a Firaxis vezérigazgatója. "Figyelünk arra, hogy az X-Com: Enemy Unknown hű maradjon a gyökereihez, miközben igyekszünk egy teljesen új sztorivonalat kialakítani és új elemekkel gazdagítani a játékmenetet, hogy mind a régi, mind pedig az új játékosok számára élvezetes darabbal szolgáljunk a jövőben."
Bővebbet majd csak februárban fogunk tudni, de az már biztos, hogy rombolható környezettel és mérhetetlen sok taktikai lehetőséggel lesz felvértezve a játék. Az biztos, hogy nagyon izgalmasan hangzik a dolog. ■

XCOM: Enemy Unknown
A legutóbbi XCOM: Enemy Unknown cikkek, hírek

hozzászólások (26)

Retee
Retee 2012.01.06. 12:20
Hát nem is tudom. Elég sok remake volt már, és hiába imádom a szériát, talán elég volt belőlük. főleg hogy az egyik - szerintem - kimondottan jóra sikeredett. Sajna nem emlékszem hirtelen a nevére, vagy az UFO: Extraterrestrials, vagy valamelyik Afterakármi. Igaz, a Firaxis nagyon tapasztalt csapatnak számít ebben a stílusban, szóval azért egy esélyt kapni fog. :)
-T0ng-
-T0ng- 2012.01.09. 23:02
Jelentem becsesen, a GameInformer leközölte a játék első három képét: Két játékból származót, és egy concept rajzot a bázisról.

A két XCOM játék párhuzamosan készül, és míg az FPS a szervezet kezdetét meséli el, addig a XCOM Enemy Unknown egy globális támadás történetéről fog szólni.

A készítők kikérték maguknak, hogy RTS lenne a játék, ugyanis nem teljesen valós idejű a történet. A földgömb nézet, ahol az ufók mozgását, az emberrablásokat és a bázisunk menedzselését végezhetjük valós idejű lesz, de minden harc megmarad körökre osztottnak. ( Fulltime Retró )

A készítők azt is kihangsúlyozták, hogy ez nem egy remake sokkal inkább az eredeti újragondolása és hozzáigazítása a modern elvárásoknak.

Kérdés volt még, hogy a szélesebb konzolos közönség mennyire jelenti egyben a játék lebutítását is, mire az illető aki látta a játékot csak annyit reagált: "Nem nevezném a játék lebutításának a tedium és az érdektelen játékelemek eltávolítását. Az embereid továbbra is véglegesen meghalnak, fontos szerepe van látótérnek és a fog of war-nak és ha nagyon elcseszel valamit teljesen elvesztheted a játékot"

Az illető, aki látogatóban volt a cikk végén elmondta, bár még sok munkálat van hátra, és a játék közel sincs kész, de nagyon izgatott és alig várja a kész alkotást:D
Peace
Peace 2012.01.10. 07:59
Én is baromira örülök a hírnek, meg az első két rész meghatározó élmények a 90-es évek közepéről, és felejthetetlen hangulattal rendelkeznek. Viszont figyelmetekbe ajánlom a 22 perces játékmenet videót az XCOM-ból is, mert nekem az változtatta meg a véleményemet a játékról. Az első alakalommal én is húztam a számat, hogy mi ez a hulladék, de szerencsére sok minden változott a 1,5 év alatt: XCOM topic...
-T0ng-
-T0ng- 2012.01.10. 09:00
Pár kommenttel lejjebb már én is ajánlottam az XCOM videót linkel:D
Látszik, hogy a srácok azért nem egy egyszerű FPS-t dobálnak össze:D
-T0ng-
-T0ng- 2012.01.11. 19:48
Új fejlemény tesséééék tessééééék!

Aki rendszeresebben nézegeti a Gameinformer honlapját, az már megszokhatta, hogy bizony elég alaposan bele tudnak mélyedni egy-egy címlapjátékukban. E havi témájuk ugyebár az X-Com Enemy Unknown melyről egy újabb 3 kép jelent meg és egy "Art of X-com Enemy Unknown" videó melyben az ember még pár játékbeli képet felfedezhet.

Azt kell mondjam a játék már most pazarul és izgalmasan néz ki.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.