Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Újabb remek évet zárt a Steam

A digitális disztribúció egyik legnagyobb ásza évről évre csak növekedik.

2012.01.07. 14:50 | szerző: rootshaper | kategória: Üzleti

Nyugodtan alhat Gabe Newell, a Steam és persze a Valve feje, ugyanis egy újabb év elteltével is csak gyarapodnak a felhasználók és minden eddiginél több játék fogy a digitális piactéren.
Nem sok cég mondhatja el magáról, hogy évről évre duplázódik az eladások mennyisége, de Steam viszont ezt a félelmetes növekedést már hét teljes éve tartja és úgy tűnik, hogy a gőzgép nem akar leállni. Akik a PC játékok korát temették eddig, azoknak beszéljenek a számok: nemrég az egy időben online tartózkodó felhasználók száma átlépte az 5 milliós határt, mely köszönhető részben annak is, hogy 21 nyelven elérhető a rendszer, összesen 237 országban szolgáltat digitális tartalmakat. Természetesen a népszerűséghez és a rekord döntögetéshez nagyban hozzájárul a pénznyelő karácsonyi vásár is, mely megnyomta az év végére még a számokat. 2011-ben több, mint 14,5 millió Steamworks játékot adtak el, melyek közt szerepel az új Elder Scrolls epizód, a Modern Warfare 3, valamint a Deus Ex: Human Revolution is, ezzel összesen 67%-os növekedést érve el a tavalyi évhez képest. Az már csak a hab a tortán, hogy mindez 780 petabyte adatmennyiség formájában jutott el a 30 millió regisztrált felhasználóhoz.
De itt még nem áll meg a növekedés, ugyanis a Valve megcélozta a nappalikat is. Már készül a Steam nagyméretű kijelzőkre is alkalmas verziója, mely lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a fotel, vagy a kanapé kényelméből is jól olvashatóan böngészhessük a játékgyűjteményünket, vagy vásárolhassunk új címeket. A Big Picture UI névre keresztelt új megoldás már idén elérhetővé válhat, ha minden jól megy, de a számok tekintetében azt hiszem kijelenthetjük, hogy bizony minden jól megy. ■

hozzászólások (9)

morden1
morden1 2012.01.08. 16:43
Ezt a cikket ki hozta össze ? Szerintem az adtatok hasraütésszerűek pl "összesen 237 országban szolgáltat digitális tartalmakat." jelenleg 193 órszág van +-10 db de semmiképpen sem 237, megérne egy cikkvisszahívást.
Dark Archon
Dark Archon 2012.01.08. 21:56
Hát ez tényleg érdekes, ennek hatására már én is kíváncsi lettem, tényleg 193 ország van (+3, amit ilyen-olyan okok miatt vagy elismernek annak vagy nem), de ez csak az Egyesült Nemzetek által országnak elismerteket tartalmazza. A valós szám 193-250 közt van.

Ezek olyanokból jönnek össze, mint pl. Egyesült Királyság = Anglia + Skócia + Wales + Észak Írország.
rootshaper
rootshaper 2012.01.08. 22:10
1: a cikk írója mindig ott van felül.
2: a hivatalos steampowered brossúrából vannak az adatok, nem hasraütésszerűen.
3: nem ér meg egy "visszahívást" :)
Madrac
Madrac 2012.01.08. 22:18
Bezzeg szbszig tuti tudna pontosan is! :D
gored666
gored666 2012.01.09. 10:52
Szép akciók voltak 11-ben... , nem is csodálom a végeredményt, nem porosodik , karcolódik. Bárcsak érné a forint önmagát útól...
Hajrá Steam
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.