Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Warner Bros. ismét rekordot döntött

Mégsem haldoklanak a mozik...

2012.01.12. 20:16 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A Warner Bros. Pictures 2011-ben újabb rekordot állított fel. Ez a filmstúdió az első, amely három egymást követő évben is összesen több mint 4 milliárd dollár bevétellel büszkélkedhet. A csillagászati összeg az észak-amerikai és a világ mozijaiban együtt jött össze. A stúdió filmjeire csak az Egyesült Államokban 1,83 milliárd dollárért vettek jegyet: ez már a 11. egymást követő év, amikor a Warner Bros. egymilliárd dollár fölötti amerikai bevételt ünnepelhetett. Még egy rekord: más stúdiónak még sosem sikerült három egymást követő évben 1,8 milliárd dollár fölé kerülni az amerikai bevételi listán. A Warner nemzetközi forgalmazást felügyelő részlege eddig 14 alkalommal tudott több mint 1 milliárd dollár hozni az anyavállalatnak, ebből négyszer (beleértve 2011-t) a 2 milliárdot is meghaladta a bevétel. A tavalyi 2,87 milliárd dolláros év egyebek között az európai pénztári eredmények bajnokává is tette a WB-t.
A Harry Potter-saga befejező filmje az egész világon összesen több mint 1,33 milliárd dollár jegybevételt hozott, és ezzel a tavalyi év legsikeresebb és minden idők harmadik legsikeresebb filmje az összesített világranglistán. De a stúdió számtalan más nagy filmet juttatott még a mozikba. Köztük volt a Másnaposok 2. része (586 millió dollár bevétel), a Förtelmes főnökök (215 millió dollár), a Végső állomás 5. (164 millió dollár), az Őrült, dilis, szerelem. (148 millió dollár) és a Fertőzés (141 millió dollár). A sor természetesen nem ért véget: nemrégen mutatták be a stúdió következő megasikerét, a Sherlock Holmes 2. – Árnyjátékot, melyben Robert Downey Jr. és Jude Law ravaszul egyesíti a kosztümös gengszterfilmet a vígjátékkal: Guy Ritchie rendezésére eddig 286 millió dollárért vettek jegyet az egész világon, de számos nagy mozis országban még hátra van a bemutató. A stúdió vezetői úgy kalkulálnak, hogy a 2012-es év sem lesz rosszabb az előzőnél, sőt, könnyen lehet, hogy új rekord születik majd. Hiszen idén mutatják be A titánok haragját, Tim Burton új filmjét a Dark Shadows-t (munkacím), a Tom Cruise, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin főszereplésével készült Rock of Agest (minkacím), és 2012 nagy favoritját, A sötét lovag – Felemelkedést, melyben Cristopher Nolan lezárja saját Batman-trilógiáját. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (4)

Dilikutya
Dilikutya 2012.01.13. 13:21
Persze mindez nem jöhetett volna össze a magyarországi premierek elhalasztása nélkül. Mennyit jelent, hogy ezentúl már nem tőlünk mennek ki az első cirill betűs kamerás ripek!
Balanses
Balanses 2012.01.13. 14:26
Ezekben a bevételekben egyébként benne van már a filmmel járó költségek, vagy azok még levonódnak belőle?
gamator
gamator 2012.01.13. 15:16
Szerintem nincs. De ha le vonják őket, mindig elég nagy számok maradnak.
Egyébként meg ennyit a torrentezés miatti hisztiről.
gamator
gamator 2012.01.13. 15:17
Szerintem nincs. De ha le vonják őket, mindig elég nagy számok maradnak.
Egyébként meg ennyit a torrentezés miatti hisztiről.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.